Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB)

Het LOB neemt een steeds belangrijkere plaats in vanwege de ontwikkelingen in het HBO en op de Universiteiten. De komende jaren en dus ook dit schooljaar zullen er allerlei activiteiten op het gebied van LOB in en buiten onze school worden georganiseerd.

Wij willen hierbij  uw aandacht vragen voor de websites die wij gebruiken rond LOB en de opbouw van een loopbaandossier. Dat laatste wordt in het programma Keuzeweb gedaan.

Voor havo/vwo is dit: www.dehogeberg.dedecaan.net

Binnenkort gaan de  leerlingen zich registreren of opnieuw inloggen. U kunt dit als ouder(s)/ verzorger(s) ook doen. Om de pagina van uw kind te kunnen inzien moet uw kind toestemming geven om u aan elkaar te koppelen.

Studiefinanciering: hoe werkt het? klik op de volgende link:

https://www.youtube.com/watch?v=qHsnaVxCJcI&feature=youtu.be&utm_medium=email&utm_source=Inboxify&utm_campaign=NB040418Open dagen
Onderstaand vind je de Open dagen, meeloopdagen e.d. van een aantal, voor onze leerlingen, belangrijke vervolgopleidingen.
Op de site Studiekeuze123, vind je en per maand en per opleiding alle Open dagen, meeloopdagen e.d. van alle hogescholen en universiteiten.

HBO
InHolland
Hogeschool van Amsterdam
Hogere Hotelschool: Leeuwarden,MaastrichtDen Haag/ Amsterdam
Stenden hogeschool leewarden
Noordelijke Hogeschool leeuwarden

Universiteiten
UvA
VU Amsterdam
Erasmus Universiteit Rotterdam
Leiden
TU Delft
TU Twente
TU Eindhoven
Universiteit van Groningen
Universiteit van Utrecht
Wageningen Universiteit
O.S.G. De Hogeberg - Haffelderweg 40 (Postbus 153 - 1790 AD) Den Burg - info@dehogeberg.nl