Zoeken in de mediatheek?

Zoeken in de mediatheek?

Door op deze link te klikken: Mediatheek heb je inzage in de collectie van de mediatheek. Ook kun je hier een account aanmaken zodat je ook thuis boeken kunt verlengen, reserveren en je eigen leenhistorie kunt opvragen.

Of download de Aura Library app  op je smartphone of tablet voor al je mediatheekzaken -  waar je ook bent!

Openingstijden mediatheek

 

 Maandag 08.45 - 15.30 
 Dinsdag 08.45 - 15.30
 Woensdag 08.45 - 15.30 
 Donderdag  08.45 - 15.30
 Vrijdag  08.45 - 15.30

 

Zo werkt het in de mediatheek!

Iedere leerling is automatisch lid en kan materialen lenen en gebruik maken van informatie uit encyclopedieën, woordenboeken en andere naslagwerken.

De mediatheek omvat de volgende afdelingen: jeugd, Nederlandse literatuur, Frans, Duits, Engels, Makkelijk Lezen-boeken, informatieboeken, naslagwerken, tijdschriften, stripboeken, luisterboeken en dvd’s.

In de mediatheek – die gelegen is op de tweede verdieping - zijn er een aantal computerwerkplekken en  een kleurenprinter, scanner en kopieerapparaat. De computers mogen alleen gebruikt worden voor zaken die rechtstreeks te maken hebben met het schoolwerk.

Elke leerling heeft aan het begin van het schooljaar printtegoed. Daarnaast zijn er in de mediatheek kaartjes te koop á € 1, - voor het opwaarderen van het printtegoed. Het aanvragen van een nieuw computerbriefje (met daarop het oorspronkelijke wachtwoord) kost € 2, -

Elk jaar krijg je een persoonlijk leenpasje. Je mag je pasje niet aan een andere leerling uitlenen. Een nieuw pasje aanvragen kost € 10.

Je kunt zelf zoeken, maar zet wat je niet meeneemt op dezelfde plaats terug. Kun je niet vinden wat je zoekt, kun je ons altijd vragen. De boeken die je wilt lenen kom je bij de balie afstempelen

Je kunt een boek drie weken lenen. De leentijd voor dvd’s is 1 week. Daarna kost het je 0,10 euro per schooldag. Verlengen is ook mogelijk.

Leen een door jou geleend boek nooit uit aan een ander. Jij blijft namelijk evengoed verantwoordelijk voor het boek. Wil je vriend(in) het boek ook lezen, kom dan eerst samen langs, dan regelen we dat

Regelmatig worden herinneringen per schoolmail verzonden voor nog niet ingeleverde boeken. Reageer daar onmiddellijk op, dat kost je het minst en bespaart veel (onnodig) werk. Is een boek zoekgeraakt, neem dan contact op met een van de medewerkers in de mediatheek om een vergoeding te regelen

Eten en drinken doe je in de kantine. Geen (school)tassen in de mediatheek

Tot slot nog even dit: de mediatheek wil graag een gezellig verblijf zijn, waar je ook kunt zitten lezen en praten met elkaar. Houd wel rekening met álle gebruikers van de mediatheek en pas je geluidsniveau aan. Wil je iets weten, we helpen je graag!

 Tot ziens in de bieb!

Angelica Sundin, Justine Kikkert en medewerkers

O.S.G. De Hogeberg - Haffelderweg 40 (Postbus 153 - 1790 AD) Den Burg - info@dehogeberg.nl