Nieuwsarchief

Leerlingen koksopleiding

Categories: Nieuws | Author: webmaster | Posted: 28-9-2018 | Views: 988

Leerlingen koksopleiding op de OSG

Misschien had je het al gehoord, dit schooljaar is er een koksopleiding gestart op Texel. Het gaat om één klas van 15 leerlingen. Hun theorielessen volgen ze op de woensdag en vrijdag op de OSG. Deze worden gegeven door docenten van ROC Kop van Noord-Holland.  De andere dagen lopen ze stage bij een Texelse werkgever.

De koksopleiding start om het tekort aan personeel in de Texelse horeca aan te pakken. De leerlingen zijn tussen de 18 en 35 jaar en komen uit het hele land. Gedurende de opleiding, die een jaar duurt, wonen ze op het eiland. Achter het gemeentehuis worden daarvoor woningen neergezet die ze tijdens de opleiding mogen bewonen. Die woningen zijn in november gereed. Daarvoor maken ze gebruik van andere tijdelijke woonruimte.

Wat merken jullie van de koksopleiding?

Op de woensdag en de vrijdag maakt de koksopleiding gebruik van een klaslokaal op de OSG. Het gaat om lokalen op het rode plein. Op die dagen zijn de koksleerlingen dus op de OSG aanwezig. Het gaat vooral om theorielessen, de praktijk leren ze op hun stageplek. Ze zullen dus niet wekelijks in de keuken van de OSG staan. Maar ze gaan vast een keer laten zien wat ze kunnen en dat jullie laten proeven. Wanneer dat is horen jullie op een later moment.

Print Bookmark and Share

Return to previous page
O.S.G. De Hogeberg - Haffelderweg 40 (Postbus 153 - 1790 AD) Den Burg - info@dehogeberg.nl