Aanscherping Coronamaatregelen

De zorg over Coronabesmettingen neemt toe, ook in het onderwijs. Inmiddels is een aantal scholen in Nederland tijdelijk gesloten, omdat docenten en leerlingen besmet bleken. Wij willen er alles aan doen om dit te voorkomen. Daarom nemen we een aantal extra maatregelen. 

In Nederland geldt voor scholen voor voortgezet onderwijs het dringende advies om niet-medische mond-neuskapjes te dragen in die ruimtes waar veel mensen bij elkaar zijn en waar afstand houden niet of niet eenvoudig mogelijk is. OSG de Hogeberg neemt het dringende advies van de overheid over, met ingang van maandag 5 oktober. Van iedereen in onze school wordt verwacht dat hij/zij een mond-neuskapje draagt in de gangen, kantine en aula. In de klaslokalen en als de leerling in de aula zit, hoeft het mondkapje niet gedragen te worden.  

Andere aanvullende maatregelen die gelden zijn: 

  • Ook leerlingen van 12 jaar met verkoudheidsklachten dienen thuis te blijven of worden naar huis gestuurd. 
  • We vragen leerlingen en docenten de school te verlaten onmiddellijk na afloop van de lessen, tenzij er coachafspraken zijn. 
  • Alle vergaderingen en bijeenkomsten zijn voorlopig online (ook ouderavonden). 

Verder blijven de standaardmaatregelen van toepassing. 

De meest actuele informatie kunt u altijd vinden op onze website via de speciale pagina met coronamaatregelen op onze website. Hier vindt u o.a. de download “Wanneer moet een leerling of medewerker thuisblijven?” met daarin ook vermeld “Hoe te handelen in geval van een besmetting”. We hopen dat we het virus zo gezamenlijk buiten de deur kunnen houden.  

Meer nieuwsberichten