De eerste stap naar de OSG voor leerlingen groep 8

Leerlingen van groep 8 werden deze week verrast met een cadeautje van OSG de Hogeberg. Eigenlijk kregen ze een half cadeautje. Ze kregen een pakketje met een vrolijk gekleurde Happy Sok met een begeleidend schrijven waarin aan de leerlingen wordt gevraagd om de andere sok binnenkort, als de maatregelen het weer toestaan, op te komen halen. 

Normaal gesproken heeft OSG de Hogeberg in februari altijd een open avond voor nieuwe leerlingen en hun ouders en in maart een inschrijfavond. Vanwege de coronamaatregelen was dat dit jaar niet toegestaan. De gehele inschrijfprocedure is online gegaan. Op dit moment hebben we voor het nieuwe schooljaar 129 aanmeldingen voor de 1e klas. We vinden het ontzettend jammer dat we de leerlingen nog niet persoonlijk ontmoet hebben en dat zij nog geen kennis hebben kunnen maken met de school.  

Om de leerlingen van groep 8 te laten weten dat we ze niet vergeten zijn en dat we uitzien naar hun komst wilden we juist in deze tijd, iets vrolijks doen. De leerlingen kregen allemaal een andere vrolijk gekleurde Happy Sok, de andere sok kunnen ze dan hopelijk op een nader te bepalen tijdstip na de meivakantie en als de maatregelen het toestaan, komen zoeken in het OSG-gebouw. Tijdens die zoektocht leren ze dan gelijk de school kennen.  

Ook de paar leerlingen die zich niet hebben ingeschreven bij de OSG kregen een pakketje. Zij zijn ook van harte welkom om kennis te maken met de school. De pakketjes zijn deze week persoonlijk bij de basisscholen afgeleverd, het werd enorm gewaardeerd door de leerkrachten en leerlingen van groep 8.  

Meer nieuwsberichten