Eerste uitslagen eindexamens

De leerlingen van mavo, havo en vwo kregen donderdagmiddag 10 juni een verlossend telefoontje van hun coach met hun eindexamenuitslag.

Helaas loopt de bepaling van de uitslag, in tegenstelling tot andere jaren niet gelijk voor alle afdelingen. De scores van mavo, havo en vwo zijn op donderdag 10 juni bekend gemaakt. De scores van vmbo basis en kader worden landelijk pas op woensdag 16 juni bekend gemaakt en dan krijgen ook deze leerlingen de uitslag. 

Dit jaar kunnen leerlingen vanwege corona gespreid over het eerste en tweede tijdvak examen doen. Ze kunnen kiezen of ze het examen in een vak in het eerste of het tweede tijdvak doen. “Over de totaalscores geslaagden per afdeling is daarom op dit moment nog niet zoveel te zeggen, omdat niet alle leerlingen hun examen al volledig afgerond hebben. De eerste resultaten zien er echter wel veelbelovend uit.
Het tweede tijdvak start voor de mavo, havo en vwo leerlingen aanstaande maandag 14 juni en voor vmbo basis en kader leerlingen op maandag 21 juni. De normering van het tweede tijdvak wordt op vrijdag 2 juli 2021 bekend gemaakt. Later die dag ontvangen de leerlingen de uitslagen. 

Meer nieuwsberichten