Fietsen stallen op school

Wat is het fijn om te zien dat velen van jullie op de fiets naar school komen! Een bonte stoet van leerlingen die iedere dag de weg naar school vinden en dus ook weer de weg naar huis. Goed en gezond! Als school juichen we dit alleen maar toe en wij zijn dan ook goed uitgerust om alle fietsen te stallen.

De fietsenstallingen kunnen nog beter gebruikt worden en wij zien dan ook graag dat jullie de fietsen in de rekken stallen en ver weg van de ramen en deuren. Dit heeft een aantal voordelen:

  • De veiligheid van jullie is gewaarborgd. Een groot aantal fietsen staat nu voor de nooduitgangen. Daar worden we als school niet blij van. Ook de hulpdiensten niet overigens. Dus parkeer in de stallingen en jullie en onze veiligheid is weer gewaarborgd. Hoe fijn is dat!
  • Wanneer de fietsen netjes in de vakken staan, dan geeft dat ook een mooie en rustige uitstraling voor de school en het scheelt ons ieder jaar onkruid wieden op de stallingsplaatsen die niet gebruikt worden.
  • Parkeren voor de ramen, deuren en uitgangen levert beschadigingen op aan zowel fietsen als de ramen en kozijnen, bij het stallen en als ze omvallen. Zoals jullie gemerkt hebben, is de wind verraderlijk rond de gebouwen. Als de fietsen in de vakken staan, heb je daar geen last van en de school behoudt mooie ramen en kozijnen. Ook hier een win-winsituatie.
  • Dit geldt uiteraard ook voor de bromfietsen en alle andere transportmiddelen op twee wielen

Vanaf dinsdag 11 februari sta ik complimenten uit te delen als jullie je fiets in de stallingen zetten.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Richard Peper-de Goede
Facilitair coördinator

Meer nieuwsberichten