Informatieverstrekking over corona-besmettingen

We merken dat er vragen zijn over de informatieverstrekking als er een corona-besmetting is op school. We doen dat als volgt en in deze stappen: 
  1. Als de groep waarin de leerling les heeft gehad, op school is op het moment dat de melding binnenkomt, dan sturen we de leerlingen van de betreffende groep naar huis. Zij moeten in thuisquarantaine. Er is hier dan sprake (geweest) van nauw contact. Als de klas niet op school is volgt direct stap 2. 
  2. We informeren vervolgens de ouders/verzorgers en de docenten van de groep die in thuisquarantaine moet. Omdat we werken met A en B-groepen, is het alleen nodig dat de groep waarin de besmette leerling zit thuis blijft. De andere helft van de klas kan gewoon naar school. In de brief naar deze ouders staan instructies over de voorzorgsmaatregelen en de datum waarop leerlingen weer naar school mogen. Indien mogelijk en nodig nemen we ook telefonisch contact op met deze ouders. Deze leerlingen krijgen vervolgens online les.
  3. De overige ouders informeren we alleen dat er een besmetting heeft plaatsgevonden. Dit bericht is ter informatie zodat u het bijvoorbeeld niet uit de media hoeft te vernemen. Er is vanuit school geen direct risico op besmetting en uw zoon/dochter hoeft niet in thuisquarantaine. Overige nauwe contacten worden, volgens de richtlijnen van de GGD, door de besmette leerling of diens ouders zelf ge├»nformeerd. De taak van de school is om de contacten op school in kaart te brengen, maar door het ontbreken van pauzes en het scheiden van groepen, blijven die nu beperkt. 
 

Meer nieuwsberichten