Eerste lesweek nieuwe jaar

Het aantal besmettingen loopt landelijk niet voldoende terug en het OMT en het kabinet maken zich daar zorgen over. Het OMT heeft inmiddels een balletje opgegooid bij het kabinet om de kerstvakantie te verlengen. Leerlingen wat langer thuis houden vonden wij ook al een verstandig idee. We zijn van plan om de eerste week na de kerstvakantie (4 tot en met 8 januari) alle lessen online te geven.


Dat voorkomt hopelijk dat leerlingen en medewerkers die rond oud en nieuw hoogstwaarschijnlijk toch wat meer sociaal contact hebben gehad dan gebruikelijk, eventuele besmettingen kunnen doorgeven. We doen dat vooral ter bescherming alle kwetsbare medewerkers, leerlingen, huisgenoten en iedereen die mantelzorg verleent. Inmiddels zijn er steeds meer signalen dat kinderen zelf niet veel symptomen hebben, maar wel anderen kunnen besmetten. 
Het kan zijn dat het kabinet besluit om de kerstvakantie landelijk te verlengen, dan sluiten wij ons hierbij aan. Maar vooralsnog is dit het plan. Docenten die practica of praktische opdrachten hebben gepland, zullen mogelijk de studiewijzers aanpassen.

Meer nieuwsberichten