Leerling met Covid-19

Op onze school is bij een leerling het nieuwe coronavirus (COVID-19) aangetoond. De school werd hier vrijdagochtend over ge├»nformeerd en heeft hierover contact met de GGD Hollands Noorden. De leerling is sinds maandag thuis. 

In samenwerking met de GGD Hollands Noorden zijn alle direct betrokken kinderen, ouders/verzorgers en medewerkers vandaag zo snel mogelijk aanvullend ge├»nformeerd. Zij krijgen instructies om de komende tijd extra op hun gezondheid te letten. Soms moeten zij thuis in quarantaine en mogen zij 10 dagen niet op school komen. Wanneer de betrokken personen klachten ontwikkelen, worden zij getest op het virus. 

Wanneer u geen aanvullend bericht van de school en de GGD ontvangt op 28 augustus, kunt u ervan uitgaan dat uw kind geen noemenswaardig contact heeft gehad met de persoon met COVID-19. Er zijn dan geen aanvullende leefregels voor u of uw kind.  

Uiteraard geldt voor iedereen op school: blijf thuis en laat je testen bij klachten. We hebben op de website onder het kopje 'praktische informatie' een speciale Coronapagina aangemaakt waarop we de informatie voor u op een rijtje zetten: hier klikken om naar de pagina te gaan.

De GGD Hollands Noorden verwacht dat de situatie met deze maatregelen onder controle blijft. Als er toch aanvullende maatregelen nodig zijn, ontvangt u hierover van ons bericht. 

Heeft u vragen over de situatie op school, neem dan gerust contact op met de school via secretariaat@dehogeberg.nl

Algemene informatie over COVID-19 bij kinderen vindt u op de site van het RIVM.

Wij hopen dat u hiermee voldoende informatie heeft.

Met vriendelijke groet,

Namens de GGD Hollands Noorden,

Corrie Eriks

Waarnemend rector-bestuurder OSG de Hogeberg

Meer nieuwsberichten