Schrijvers op bezoek

Afgelopen week zijn er twee schrijvers op bezoek geweest in alle derde klassen bij ons op school. Het is in de week van 18 t/m 27 september namelijk de Boekenweek voor jongeren. Ook dit jaar gingen er (ondanks Corona) 23 auteurs op tournee, de zogenoemde Literatour, langs maximaal 100 scholen in Nederland om het lezen bij scholieren te promoten.

Op woensdag 23 september kwamen Caja Cazemier en Khalid Boudou naar Texel. Caja Cazemier schrijft veel jeugdboeken zoals; Vamp, Roes en #Selfie. Khalid werd vooral bekend door zijn boek het Schnitzelparadijs dat in 2005 werd verfilmd. Caja Cazemier bezocht de derde klassen vmbo/mavo en Khalid Boudou nam de derde klassen h/v en ook een mavo-klas voor zijn rekening.
De presentaties waren erg succesvol, de schrijvers zijn beiden erg charismatisch. Het was fijn om te zien hoe aandachtig de leerlingen naar de schrijvers luisterden. Caja en Khalid waren blij dat ze hier op school gehoor vonden. Caja vertelde dat ze genoten heeft van de leerlingen en van het eiland en Khalid was onder de indruk van de voorbereiding op zijn bezoek en het enthousiasme van de leerlingen. Kortom, de sectie Nederlands van de OSG mag trots zijn op de leerlingen; de schrijvers waren blij met hun interesse en hun kennis van de boeken.

Meer nieuwsberichten