Scholierenverkiezing 2021

Op maandag 15 en dinsdag 16 maart organiseerde OSG de Hogeberg samen met ProDemos ā€“ Huis voor democratie en rechtsstaat ā€“ Scholierenverkiezingen. Deze verkiezingen worden landelijk georganiseerd en geven een beeld van hoe de Nederlandse politiek eruit zou zien wanneer jongeren het voor het zeggen hadden.  

Het stembureau werd bemand door leerlingen van de OSG, in samenwerking met medewerkers van Young Forever. In totaal 375 leerlingen van de OSG, alleen leerlingen die maatschappijleer volgen of hebben gevolgd, werden uitgenodigd om hun stem uit te brengen. 235 leerlingen maakten van de gelegenheid gebruik. 
De uitslag van de Texelse scholieren toonde winst voor VVD (43 stemmen), op de tweede plaats GroenLinks (40 stemmen) en op de derde Dā€™66 met 32 stemmen. Een volledig overzicht van de Texelse uitslagen vindt u bij Prodemos. 
De landelijke uitslag van de Scholierenverkiezingen wordt naar alle waarschijnlijkheid om 17:50 uur in Hart van Nederland en om 18:00 uur in het NOS Journaal bekend gemaakt. Daarna zal de uitslag ook op de website van de Scholierenverkiezingen verschijnen. 

Zie hier de link naar een artikel in de Texelse Courant over de verkiezingen. 

 

Meer nieuwsberichten