Wat jammer dat Ouwe Sunder dit jaar niet doorgaat!

Het is rustig op school. De gebruikelijke onrust die we normaal in de dagen voor Ouwe Sunder ervaren, is er niet. Dat is voor ons prettig, maar we begrijpen dat vooral onze oudere leerlingen enorm balen dat er dit jaar niets te feesten valt. En we begrijpen best dat ze naar alternatieven zoeken.

Maar er is een reden voor dat niet vieren en die reden is, dat we met z’n allen elk risico op besmettingen willen voorkomen. Dat is in de schoolsituatie zoals die nu is, al een hele uitdaging. We horen van en via leerlingen dat er feesten worden georganiseerd komend weekend, dat er toch verkleed gaat worden, dat onze leerlingen zich ‘hun feestje’ niet laten ontnemen. En dat baart ons zorgen. Want sommige van onze collega’s vallen binnen de risicogroepen, hebben een kwetsbare partner, willen hun bejaarde ouders zien met kerst. En als in de week voor de kerstvakantie het risico op besmetting groter wordt dan het normaal al is, door feestende leerlingen, dan is daar zorg over, bij onze collega’s, maar misschien ook bij u. Want ook onze leerlingen hebben kwetsbare ouders en grootouders, zijn zelf kwetsbaar. En we willen allemaal graag kerst vieren, zonder risico, met de mensen die ons na staan. 

Op dit moment is de groep waarin de besmettingen het grootst is, de groep 10-20 jaar. Onze leerlingen dus, die vaak zelf helemaal geen of zeer milde klachten hebben. Kerst met familie of een weekend drinken? Denk er eens over na.

(figuur: bron RIVM 8 december 2020)

Meer nieuwsberichten