No module Published on Offcanvas position

Schoolkrant

Profielwerkstukkenavond

Woensdag vier december was de profielwerkstukkenavond van havo en vwo. Een profielwerkstuk wordt gemaakt in de bovenbouw en het onderwerp moet binnen het profiel van de leerling passen. Het cijfer dat je hiervoor krijgt telt mee voor je eindexamen.


De onderwerpen van de profielwerkstukken liepen erg uiteen. Van onderwerpen als het feminisme en de LGTBQ+ tot kledingmerken, de smaak van water of kleurenpsychologie. Er was een animatie gemaakt waarin meerdere interviews met LGTBQ+ mensen voorkwamen, ook was er een presentatie over de muziekindustrie en hoeveel daar eigenlijk verdiend wordt. Er was ook onderzoek gedaan naar de smaken van water. Je kon zelf het water proeven en van de vijf soorten die er waren kon je het lekkerste water kiezen. 

Er waren ook verschillende prijzen te winnen per categorie. Een presentatie die gewonnen had, ging over kleurenpsychologie en wat kleuren met je doen. Wat je voelt bij een bepaalde kleur en welke kleur het best bij een object past. Een andere winnaar had haar presentatie over verschillende talen in Afrika die steeds minder bekend worden. Aan het einde van deze presentatie kreeg je een stencil mee met de verschillende cijfers en woorden in deze talen.


De profielwerkstukkenavond was dus erg interessant. Met heel veel verschillende onderwerpen, helaas te veel om allemaal te bekijken.

Op Instagram hebben we foto's van deze avond geplaatst.

Geschreven door: Sophie de Jong

Image
Image

Adresgegevens

Haffelderweg 40, Den Burg

Postbus 153, 1790 AD, Den Burg

KvK: 72241713

Contact

Telefoon: +31(0)222-312121
Fax: +31(0)222-314765

E-mail: