4.jpg
de-hogerberg-texel-les-02.jpg

Mediatheek

De OSG heeft een goed geoutilleerde mediatheek in huis waar leerlingen gratis gebruik van kunnen maken. De mediatheek – op de tweede verdieping – omvat de volgende afdelingen: jeugdliteratuur, young adult, Nederlandse, Franse, Duitse en Engelse literatuur. Verder heeft de mediatheek een afdeling informatieboeken, naslagwerken, tijdschriften, luisterboeken en dvd’s. De medewerkers van de mediatheek kunnen de leerlingen adviseren over hun verplichte literatuurlijst. De mediatheek biedt de leerlingen ook een rustige werkplek.

Met een leerlingenpas kunnen leerlingen materialen uit de mediatheek lenen. De leerlingenpas wordt aan het begin van het schooljaar aan de leerlingen verstrekt. De boeken en andere materialen kunnen drie weken geleend worden; wie te laat inlevert, betaalt 10 cent per schooldag aan boete.

Er is een kleurenprinter, een scanner en een kopieerapparaat beschikbaar. Elke leerling heeft aan het begin van het schooljaar printtegoed. Dit tegoed is op de schoolpas op te waarderen. Daarnaast zijn er in de mediatheek kaartjes te koop à € 1 voor het opwaarderen van het printtegoed. Ook worden de leenlaptops voor leerlingen die geen eigen laptop hebben hier uitgeleend en weer ingeleverd.

De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.30 uur tot 15.30 uur.

Image
Image