No module Published on Offcanvas position
4.jpg
de-hogerberg-texel-les-02.jpg

Mediatheek

De OSG heeft een goed geoutilleerde mediatheek in huis waar leerlingen gratis gebruik van kunnen maken. De mediatheek – op de eerste verdieping – omvat de volgende afdelingen: jeugdliteratuur, young adult, Nederlandse, Franse, Duitse en Engelse literatuur. Verder heeft de mediatheek een afdeling informatieboeken, naslagwerken, tijdschriften en luisterboeken. De medewerkers van de mediatheek kunnen de leerlingen adviseren over hun verplichte literatuurlijst. De mediatheek biedt de leerlingen ook ruime en rustige werkplekken.

Met een leerlingenpas kunnen leerlingen materialen uit de mediatheek lenen. De leerlingenpas wordt aan het begin van het schooljaar aan de leerlingen verstrekt. De leentijd is drie weken, daarna is verlengen mogelijk. De mediatheek verstuurt regelmatig herinneringen naar de schoolmail van leerlingen als de leentijd is overschreden. Als een boek zoekgeraakt is, neem dan contact op met de mediatheek om een vergoeding te regelen. 

Er is een kleurenprinter, een scanner en een kopieerapparaat beschikbaar. Elke leerling heeft aan het begin van het schooljaar printtegoed. Dit tegoed is op de schoolpas op te waarderen. Daarnaast zijn er in de mediatheek kaartjes te koop à € 1 voor het opwaarderen van het printtegoed. 

De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.30 uur tot 15.30 uur.

Image
Image
Image

Adresgegevens

Haffelderweg 40, Den Burg

Postbus 153, 1790 AD, Den Burg

KvK: 72241713

Contact

Telefoon: +31(0)222-312121
Fax: +31(0)222-314765

E-mail: