Een sprookje andersom

In KM1B hebben de leerlingen de afgelopen weken gewerkt aan 'een sprookje andersom'. Geïnspireerd door het boek van Annet Schaap 'De meisjes', waarin zij bekende sprookjes bewerkt heeft tot verrassende vertellingen, hebben de leerlingen in groepjes zelf ook een bekend sprookje bewerkt.

Hieronder vindt u een paar sprookjes van de leerlingen.

Het avontuur van Slaapunzel

Lang lang geleden was er een meisje genaamd Slaapunzel. Zij leeft eigenlijk een heel normaal leven, en ze had zwart kort haar. Ze woont met haar vader in een klein huisje midden in de stad. Op een dag werd ze bestolen door iemand die ze niet kende. De volgende ochtend werd ze wakker toen haar vader weg was. Dat was heel raar want hij is nog nooit weggeweest van huis. Na dat hij al 5 dagen weg was ging ze hem zoeken. In de stad zag ze iemand met haar spullen. Ze renden erachter na en ze wist dat hij de dief was. Toen ze hem pakte trok ze zijn masker af en tot grote schrik was het haar oom. Haar oom werd bang en pakte haar en deed een zak over haar hoofd en rende naar het kasteel. Toen ze wakker werd zat ze in een stoel bij de koning en koningin. De koning zei: Eindelijk heb ik je weer terug. Mijn echte dochter. Ze weet niet wat haar overkwam dus ze pakt haar pistool schiet de koning in zijn knie en rent weg. Ze rent diep het bos in en daar ziet ze haar vader doodliggen. EINDE 
Juul, Stan en Daisy

Roodkapje 

Een klein meisje met blond haar woonde in een hele grote villa met ook een eigen bos. Aan het eind van dat bos woonde haar oma. Haar moeder had gevraagd of zij even de boodschappen wou brengen, want zij had het druk. M.aar daar geloofde ze niet in want dat was  ze altijd. Het meisje had ja gezegd tegen haar moeder. Heel stoer, maar eigenlijk durfde ze dat helemaal niet, want haar moeder wou een zo echt mogelijk lijkend bos, dus daar leven ook zwijnen, koeien en een wolf. Die wolf moest nog even wennen want die was vorige week daar komen wonen. Ze dacht; ik ben geen watje, dus ze pakte een van de golfkarretjes en reed heel stoer zichzaggend door het bos. Toen zag ze dat er een soort hond bij het huisje van haar oma stond, het was de wolf! Waar was oma? Die zat normaal altijd in haar wiebelstoel maar daar zat de WOLF nu met haar slaapkleding aan. Ze reed naar de achterkant van het huisje, ze liep naar binnen en daar lag haar oma DOOD. Ze dacht na en zei zo in haar hoofd: ben ik nu echt hier heengereden voor niks? Dan ga ik wel weer terug, maar als ik dit nu aan mijn moeder vertel dan gelooft ze me nooit, dus had ze bedacht dan neem ik oma wel mee. Dan heb ik bewijs. Eerst heeft ze wat gegeten uit de boodschappentas die ze had gekregen van haar moeder. Nu was ze weer krachtig want haar oma heeft wel een koekjesbuik! Ze had haar in de achterbak van het karretje gelegd en ze reden samen zo weer terug naar huis. Daar stond haar moeder al te wachten en het meisje zei: je had het toch zo druk? Waarop ze antwoordde: ja, maar het duurde zo lang of heb je nog een kopje thee gedaan? Stuur me dan ff een appje, dan hoef ik niet zo ongerust te zijn. Ja maar oma is DOOD!
Dood? Hoezo DOOD? Ik kwam aan bij haar huisje en daar stond de WOLF met haar kleding aan, dus ik ging aan de achterkant naar binnen en daar lag ze dood in het midden van het huisje.
Mmmaar waar is ze nu dan?
In de achterbak!
Haal haar er nu uit! Misschien is het wel een prank.
Nee, ze is echt dood.
Ze steurde haar er uit en gooide haar op de grond en zij zie je wel, ze is echt dood. Haar moeder zei, gooi haar maar in de bosjes.
In de BOSJES dat gaat toch stinken wat moet ik dan met haar doen begraven of zo maar niet gewoon even in de bosjes gooien dat is toch raar nou laar haar dan nu maar even zo liggen dan gaan we nu eerst dat huisje. Haar moeder had even in haar hooft bedacht dat het wel een goed idee is om roodkapje in het huisje van oma te laten wonen. Het meisje vond het ook een goed idee alleen het pakte niet zo goed uit wand ze is vermoord. 

Cato Kaan 

Meer nieuwsberichten