No module Published on Offcanvas position

Kenniswerkplaats Texel

In de afgelopen week was weer een groep studenten van Hogeschool Inholland een week lang op Texel voor een Hackathon Planet Texel. 

De Hackathon opdracht
Dit jaar is de opdracht voor de studenten om een duurzame leefomgeving te bedenken voor jonge starters op Texel. Net als voorgaande jaren is ook deze groep transdisciplinair, oftewel de groep is samengesteld uit hele diverse opleidingen die tot een gezamenlijke oplossing moeten komen.

De Kenniswerkplaats Texel
Er zijn ook verschillen met voorgaande jaren. Dit jaar is de opdracht tot stand gekomen op basis van gesprekken met Texelse organisaties bij de oprichting van de Kenniswerkplaats Texel. De Kenniswerkplaats Texel is een unieke samenwerking tussen de gemeente Texel, TOP, LTO Noord, OSG De Hogeberg en Hogeschool Inholland. Deze vijf organisaties hebben een bestuurder vertegenwoordigd in de stuurgroep van de Kenniswerkplaats Texel om zo de samenwerking te bekrachtigen. De bestuurders zijn Remko van de Belt, Corrie Setz, Yvette van Veen, Arnold Langeveld en Richard Oerlemans. Bij de oprichting waren zo’n 20 verschillende Texelse organisaties aanwezig. 

Een ander verschil bij de Hackathon is dat dit jaar is een groep havo leerlingen van de OSG De Hogeberg betrokken is. Zij hebben een deel van de week meegeholpen aan de opdrachten en mochten aan het einde een publieksprijs uitreiken voor de groep studenten met het beste idee voor Texel.

Image
Image

Adresgegevens

Haffelderweg 40, Den Burg

Postbus 153, 1790 AD, Den Burg

KvK: 72241713

Contact

Telefoon: +31(0)222-312121
Fax: +31(0)222-314765

E-mail: