No module Published on Offcanvas position

'Kroegentocht'

Woensdagavond 8 juni van 19.30 tot 22.00 uur wordt er een informatieve kroegentocht voor ouders georganiseerd in den Burg. Het is één van de activiteiten die vanuit de werkgroep ouderkracht van de Eilandse aanpak worden georganiseerd.

Uit signalen van diverse ouders bleek dat er behoefte is naar meer informatie over alcohol en drugs, hoe jongeren zich gedragen tijdens het uitgaan en welke risico’s er zijn. Tevens komt het voor dat er onbegrip is tussen horecaondernemers en ouders van wie hun minderjarige kind onder invloed thuis komt. Met de kroegentocht voor ouders willen we ouders informeren over alcohol en drugs, maar ook de gelegenheid bieden om ouders en horecaondernemers met elkaar in gesprek te laten gaan. Door kennis en ervaringen uit te wisselen krijgen ouders meer tools en handvaten om het gesprek met hun kind(eren) te voeren over alcohol, drugs, grenzen stellen, groepsdruk, uitgaan en de bijbehorende risico’s.  Heino van de Slock was één van de kartrekkers van dit initiatief. Dit is zijn gedachtegoed. Hier stond hij voor. Dus in goed overleg hebben we besloten, dat juist nu dit toch door moet gaan. We hebben de krachten gebundeld en ook de politie (jeugdagenten) en Brijder jeugd (verslavingszorg, maar ook preventie) sluiten aan. Het programma ziet er nu als volgt uit:

- Jongerencentrum Time Out: Brijder jeugd geeft info over drugs en alcohol samen met Young 4 Ever
- Mans: Richard Seegers vertelt  wat hij tegenkomt en doet ter voorkoming van drugsgebruik en alcohol drinken onder de 18 jaar en heeft een interactief gesprek met de ouders
- Question Plaza: Jeugdagenten vertellen wat ze tegenkomen en hebben interactie met de ouders samen met Texelgezinnen.
- De Slock: Maurice de Groot (Toekomst) informeert de ouders over het bandjesbeleid in de Koog en hoe ze ook voor 16+ maatwerk leveren.

Het programma duurt 30 minuten per locatie. In totaal kunnen zich 80 personen aanmelden. Dus vol = vol. Inschrijvingen gaan via de website van Young4Ever.

Image
Image

Adresgegevens

Haffelderweg 40, Den Burg

Postbus 153, 1790 AD, Den Burg

KvK: 72241713

Contact

Telefoon: +31(0)222-312121
Fax: +31(0)222-314765

E-mail: