No module Published on Offcanvas position

Leerlingen geven de richting aan bij Burgerschapsonderwijs OSG De Hogeberg

Alle klassen waren vertegenwoordigd bij de eerste leerlingensessie Burgerschapsonderwijs in de StayOkay op 10 maart 2023. Na een heerlijk vegetarisch burgermenu mochten leerlingen zich buigen over zes burgerschapsthema’s en ook zelf ideeën aandragen voor thema’s die in hun ogen op school nu onderbelicht zijn. De posters werden goed gevuld met een breed scala aan mogelijke schoolse en buitenschoolse activiteiten.

In de vervolgronde konden leerlingen met smileys aangeven welke thema’s volgens hen prioriteit zouden moeten krijgen. De thema’s veiligheid en zelfredzaamheid scoorden beiden heel hoog, op de voet gevolgd door het thema duurzaamheid en klimaat.

Het thema democratische cultuur kreeg in deze laatste gespreksronde beduidend minder stemmen dan de andere thema’s. Toch liet deze leerlingensessie, waarbij iedereen een gelijke stem had ongeacht leerjaar of niveau, al heel mooi zien dat we op OSG De Hogeberg oefenen met een democratie in het klein.

De klassenvertegenwoordigers zullen binnenkort hun klas tijdens een mentoruur bijpraten over Burgerschapsonderwijs op OSG De Hogeberg en de door hen gekozen thema’s. Zodat vanaf nu ook alle andere leerlingen mee kunnen en mogen denken.

Image
Image

Adresgegevens

Haffelderweg 40, Den Burg

Postbus 153, 1790 AD, Den Burg

KvK: 72241713

Contact

Telefoon: +31(0)222-312121
Fax: +31(0)222-314765

E-mail: