Leerlingen OSG pitchen voor goede doel

Vrijdag 14 februari hielden alle tweede klassen van OSG de Hogeberg in de Texelse bioscoop een pitch over hun eigen bedrijfje. Hiermee steunden de leerlingen "Day for Change".  Day for Change zet zich in voor een rechtvaardig economisch systeem. Een fatsoenlijke financiële dienstverlening is een basisrecht.  Het is een belangrijke voorwaarde voor mensen en gemeenschappen om tot duurzame verbeteringen in hun leefomstandigheden te komen. Alleen zo kunnen steeds meer mensen een zelfstandig bestaan op te bouwen, zo stelt Day for a Change. 
De bedoeling is dat de leerlingen met hun eigen bedrijfje zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel: de opleiding van ondernemers in arme landen en het financieren van zoveel mogelijk microkredieten, zodat ook zij een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen.
 
OSG de Hogeberg deed voor het vijfde jaar mee met het project. De leerlingen hebben in januari gastlessen gekregen over het maken van een bedrijfsplan, duurzaam ondernemen en zijn in de afgelopen twee weken aan de slag gegaan met hun ideeën. Het resultaat pitchen zij aan een jury en publiek in de bioscoop. De jury werd gevormd door ondernemers Edwin Boering en Pepijn Lyklema, Arjan de Bok van de Rabobank en waarnemend rector-bestuurder Corrie Eriks. Na de pitches konden de leerlingen een (bescheiden) startkapitaal verdienen om hun bedrijf te starten en zoveel mogelijk winst te maken voor het goede doel. Ieder bedrijfje maakt kans om genomineerd te worden voor het beste initiatief van 2020 met leuke prijzen. 
De vier bedrijfjes Blingo Bingo, Niet zomaar een burger, Keychange en Muziekbingo Gollards werden door de jury genomineerd. 
Op vrijdag 28 februari is in de school OSG de Hogeberg een Uitmarkt waar veel van de producten verkocht worden. De Uitmarkt is van 12.00 uur tot 13.30 uur. Dan horen vier genomineerde bedrijfjes ook wie de uiteindelijke winnaar is. 

Meer nieuwsberichten