Literatour, de boekenweek van jongeren

Tijdens de week van de Literatour krijgen 85 scholen in Nederland een bezoek van een schrijver of schrijfster, om het lezen en leesonderwijs te stimuleren én om jongeren te laten kennismaken met mooie, leuke, nieuwe en fijne boeken.

Gelukkig was de OSG één van de geselecteerde scholen, waardoor dinsdag 14 februari alle derde klassen kennis konden maken met Margje Woodrow en Marlies Allewijn. Zij bezochten deze klassen op (jawel) Valentijnsdag.

Marlies Allewijn schrijft voor volwassen en adolescenten. Zij schrijft graag over historische begrippen zoals; de Tweede Wereldoorlog (titel: Zij was 16) en over haar eigen ervaringen met jeugdreuma (titel: Scheef). 

Marge Woodrow wordt alom gelezen en geprezen. Zij is bekend door haar spannende jeugdthrillers, zoals: Faketrip, Shame on you en Snitch. 

De leerlingen van de derde klassen waren enthousiast en stelden geïnteresseerde vragen. De schrijvers waren bijzonder gecharmeerd van de leerlingen en de goede sfeer op de OSG én van het feit dat de leerlingen toch wel bleken te lezen!

Kortom: Literatour, volgend jaar weer!

Meer nieuwsberichten