Nieuws van provmbo project “slimme handen”

We geven u graag een update hoe het gaat op de provmbo afdeling met het project 'slimme handen'.

Rekenen en wiskunde
De afgelopen weken hebben de provmbo groepen op een betekenisvolle en vooral praktische manier wiskunde geleerd. De onderwerpen oppervlakte, omtrek en inhoud kwamen aan bod. De leerlingen hebben bijvoorbeeld buiten allerlei voorwerpen opgemeten, waarbij zij zowel omtrek als oppervlakte moesten opmeten én berekenen zodat zij goed het verschil leerden. Bij de laatste les in de serie hebben de leerlingen zelf dozen meegebracht waarbij de inhoud opgemeten moest worden. Eén leerling ontdekte zelf mooi wat hij net geleerd had; “Dus als je de inhoud van een doos wilt weten, meet je dus gewoon eerst de bodem uit en dan keer de hoogte?” 
En het blijft heerlijk verrassend om leerlingen er achter te zien komen dat in bijvoorbeeld een Big Americans pizza doos toch zomaar even 3750 kubieke centimeters passen. Die kleine houten blokjes van de basisschool, bijna vierduizend?  Kan niet! Toch wel.

Praktijk Groen
Door een hele mooie samenwerking met Gemeentewerken Texel en de Bolder hebben de afgelopen weken met onze leerlingen buiten de ruimten rondom de school mooi bijgehouden. Dat ging met veel enthousiasme, maar dat kwam ook door de mooie spullen die zij geleverd hebben, inclusief een grote bak waar alle bladeren in konden. 
Ook heeft één klas nu al een rondleiding gekregen bij Gemeentewerken Texel. De leerlingen keken hun ogen uit. Komende week gaan we met onze eerste jaars op bedrijfsexcursie bij Natuurmonumenten. Onze tweedejaars leerlingen gaan een week op snuffelstage.

Praktijk Keuken
Ondertussen in de keuken werd geleerd hoe pannenkoeken het allerlekkerst bereid moesten worden, zowel hartige als zoete. Met het maken van de mix met de juiste maten kwam het rekenen toch weer om de hoek kijken. Maar de leerlingen leren niet alleen rekenen in de keuken, maar zeker ook genieten!

Meer nieuwsberichten