Schrijvers op bezoek

Afgelopen week waren er verschillende schrijvers bij ons op school op bezoek. In de brugklas havo / vwo was Rian Visser op bezoek om te vertellen over haar werk als kinderboekenschrijfster en haar serie Robotoorlog. In de tweede klassen havo / vwo speelde docent geschiedenis een thuiswedstrijd. Joyce schrijft jeugdboeken met historische thema's en mocht haar docentrol zelfs verruilen om als gast over haar schrijversschap te vertellen. Als klap op de vuurpijl was op vrijdagmiddag 23 april schrijver Splinter Chabot online op bezoek bij de vierde klassen havo en vwo. 

Rian Visser schrijft voornamelijk kinderboeken, maar richt zich met haar serie Robotoorlog op leerlingen uit de onderbouw van de middelbare school. Ze wilde een spannend boek schrijven over vechtsporten, maar niet al te gruwelijk. Zo ontstond Robotoorlog, waarin mensen vechten tegen robots. In haar les liet ze de leerlingen zelf een dier bedenken en tekenen dat omgebouwd werd tot robot. Robotoorlog wordt al gretig geleend in onze mediatheek, het leest namelijk erg goed, ook voor leerlingen die helemaal niet zo van lezen houden.

Joyce Pool heeft een flink aantal titels op haar naam staan, ze schrijft voornamelijk historische romans. Zo komt de geschiedenis tot leven. Haar laatste boek is Het Kompas, dat het verhaal vertelt van een groep Engelse jongens die met een walvisvaarderssloep Het Kanaal oversteken en omkomen. De leerlingen waren heel geĆÆnteresseerd en hadden veel vragen voor hun docent die ze nu in een heel ander licht zagen, namelijk als schrijfster. 

Op vrijdagmiddag 23 april was Splinter Chabot onze online gast. Digitaal creeƫrden we een College Tour-achtige setting met de twee havo 4-klassen, vwo 4-klas en de BSA-groep van onze school. De leerlingen hadden samen met hun docenten Nederlands vragen voorbereid en stelden hem goede en indringende vragen. Splinter was eerlijk en gaf prachtige en soms ontroerende antwoorden waar de leerlingen echt wat mee konden konden. Hij heeft ons beloofd om ons volgend schooljaar in levende lijve te bezoeken. Daar kijken we nu al naar uit!

JoycePool
RianVisser
Robot1
Robot2
d201e4d7-d678-4a6e-bb47-8b28bd45a2ae

Meer nieuwsberichten