No module Published on Offcanvas position

Sterrenkunde in Plusklas

Afgelopen weken hebben we in de Plusklas verschillende onderwerpen belicht, maar vandaag was een bijzondere dag. Ik had Nelleke Theijssen, oud-leerling van de OSG, uitgenodigd als deskundige.

Nelleke, inmiddels 22 jaar, studeert sterrenkunde en werkt voor NOVA (de Nederlandse onderzoeksschool voor astronomie). Ze werkt met data van de James Webb telescoop, op zoek naar protosterren en ze kon ons haar nieuwste ontdekking van een 'pas-geboren ster' laten zien. Het was heel inspirerend om haar in de les te hebben, ze gaf ons een kijkje in ons sterrenstelsel en in de oneindigheid van het heelal. Met haar enthousiasme en deskundigheid wist ze iedereen te inspireren. Als afsluiting deed ze een Kahoot-quiz met als prijs de zeer unieke, nergens te verkrijgen, miniatuur lego WEBB telescoop.

Naast de Plusklas hebben ook H5 en V4, 5 en 6 van Giedo de Groot genoten van haar lezing. Sterrenkunde is voor hen een examenonderdeel voor het vak natuurkunde. Voor ons als docenten was het mooi om te zien hoe een oud-leerling van onze school zich ontwikkeld heeft tot een prachtig en inspirerend mens.

Remkje Visser

Nelleke-2
Sterrenkunde-nelleke-2

Image
Image

Adresgegevens

Haffelderweg 40, Den Burg

Postbus 153, 1790 AD, Den Burg

KvK: 72241713

Contact

Telefoon: +31(0)222-312121
Fax: +31(0)222-314765

E-mail: