No module Published on Offcanvas position

Jef Schuur & Nadine Mögling van Michelinster-restaurant Bij Jef in Den Hoorn (Texel)

OSG De Hogeberg - pauze

Jef en Nadine vormen samen de drijvende kracht achter het sterrenrestaurant Bij Jef. Jef als SVH Meesterkok en Nadine als SVH Meestergastvrouw.

Allebei hebben ze op de OSG gezeten. Jef vertelt: “Ik was geen voorbeeldige leerling, ik vond school stom en wilde zo snel mogelijk weg. Ik heb vmbo gedaan en ging daarna werken en ontdekte zo dat ik toch iets meer bagage nodig had om te bereiken wat ik wilde. Al vanaf mijn achtste jaar had ik mijn doel voor ogen: kok worden in mijn eigen restaurant.” Ook Nadine was rebels, maar met mevrouw van Schie die haar wiskunde gaf, kon ze lezen en schrijven. Ook aan Toon Berndsen heeft ze goede herinneringen. “Die twee docenten hebben mij er echt doorheen getrokken.”

Dat eigen restaurant heeft hij bereikt; op zijn 25e opende hij zijn eigen restaurant op Texel, eerst vijf jaar in Den Burg en daarna aan de Herenstraat in Den Hoorn waar het restaurant nog steeds gevestigd is. Daarvoor heeft hij veel vervolgopleidingen gedaan en in binnen- en buitenland bij toprestaurants gewerkt.

Docenten zijn belangrijk in het leven van de leerlingen bij het motiveren en inspireren vinden Jef en Nadine. Je hebt mensen nodig die een voorbeeldfunctie hebben, die je laten zien wat er allemaal mogelijk is in de wereld.” Jef probeert een inspirerend rolmodel te zijn voor zijn leerlingkoks in de keuken, hij probeert ze op de juiste weg te helpen en ze te laten zien wat je ervoor moet doen om iets te bereiken in het leven. Zijn motto is: kan niet, bestaat niet!

Meer nieuwsberichten

Image
Image

Adresgegevens

Haffelderweg 40, Den Burg

Postbus 153, 1790 AD, Den Burg

KvK: 72241713

Contact

Telefoon: +31(0)222-312121
Fax: +31(0)222-314765

E-mail: