Even kennismaken met (kant)Ineke
We hebben haar allemaal wel gezien, sinds dit schooljaar leidt Ineke de kantine op school. In dit interview stelt Ineke zich voor en vertelt ze wat haar toekomstplannen zijn voor de kantine!
1. Zou u zich kort willen voorstellen voor de mensen die u nog niet kennen?
Ik ben Ineke Witte, 52 jaar en ik ben in 1997 naar Texel verhuisd. Ik woonde daarvoor in Haaksbergen, Overijssel. Ik wilde een halfjaartje op Texel komen werken om het toeristenseizoen mee te maken. Maar toen leerde ik mijn man kennen en ben ik verliefd geworden! Uiteindelijk ben ik gebleven op Texel. Ook heb ik nog twee kinderen, die zitten inmiddels niet meer op de OSG. Ik vind Texel een fantastisch eiland met hele leuke oprechte mensen. Af en toe is het wat lastig met de boot, maar aan de andere kant is dat ook wel leuk.
2. Wat zijn uw hobby’s?
Het liefst ben ik in mijn eigen moestuin. Daar gaat heel veel tijd in zitten, want het is maar liefst 400 vierkante meter. Daar verbouw ik allerlei soorten groente. Ook kook ik graag met lekkere verse groenten, dat is mijn grootste hobby.
3. Hoe bent u terechtgekomen op de OSG?
Gewoon solliciteren, haha! Ik was niet meer zo happy bij mijn vorige baan. Ik heb 35 jaar in de horeca gewerkt en werkte vooral ’s avonds. Dat was ik eigenlijk wel een beetje zat. Mijn man en ik hebben veel langs elkaar heen gewerkt, zodat er altijd iemand thuis was voor de kinderen. Dat hoeft nu niet meer, ze zijn oud genoeg. Dus toen had ik zoiets van: ik ga om mij heen kijken naar ander werk. Ik heb toevallig een jaar lang steeds op website van de OSG gekeken om te kijken of daar vacatures waren. Ik wist natuurlijk al dat ik geen docent kon worden, maar toen kwam ineens deze vacature langs en nu ben ik hier.
4. Heeft u al eerder dit werk gedaan?
Ik heb in de horeca in de bediening en als kok gewerkt. Maar ik had nog nooit in een schoolkantine gewerkt. Ik heb zelfs ook nog twee jaar achter het buffet bij de TESO gewerkt. Dat was wel eigenlijk wel een beetje zoals het hier ook gaat.
5. Wat vindt u het leukste aan dit werk?
Ik vind het heel leuk dat ik m’n eigen winkeltje heb. En de omgang met leerlingen vind ik ook heel leuk, ik krijg daar heel veel energie van.
6. Wat vindt u minder leuk aan dit werk?
Ik vind het jammer dat mijn keuken wat kleiner is, waardoor ik niet alles kan doen wat ik zou willen doen. Maar dat zijn een beetje technische dingen.
7. Wat zijn uw plannen voor het aanbod van de kantine?
Ik wil dit jaar gewoon van alles gaan uitproberen om te kijken wat er leeft onder de leerlingen. Maar ook bekijken wat de mogelijkheden zijn voor mij. Neem bijvoorbeeld een tosti. Iedereen wil graag een tosti, maar ik heb de mogelijkheid niet om voor ruim 600 leerlingen tosti’s te maken. Ik wil dit jaar bijvoorbeeld ook nog stokbrood met kruidenboter, een hotdog of een lekker saucijzenbroodje uitproberen. Maar ik moet altijd wel naar het kostenplaatje kijken, zodat het voor iedereen betaalbaar blijft.
8. Wat voor leuke momenten heeft u hier al meegemaakt?
Het contact met de mensen hier, dat zijn al kleine maar leuke momentjes. Maar ook gewoon dat een meisje in een tussenuur helemaal in een deuk lag en dat ik daarna ook helemaal de slappe lach kreeg. Dat zijn leuke dingen.
9. Wat is uw favoriete eten of drinken uit de kantine?
Ik ga altijd wel voor de verse soep. Ik ben namelijk echt een soepmens. En als ik geen lactose-intolerantie had, dan was ik ook voor bananenbrood gegaan. Die maak ik sinds dit jaar zelf en het bananenbrood kost nu ook nog maar 80 cent
10. Zou u ook een samenwerking willen aangaan met de leerlingen van Dienstverlening & Producten, zodat zij ook eten maken voor de kantine?
Jazeker! We hebben laatst nog pompoensoep tijdens D&P gemaakt, waarvan de pompoenen zelfs uit de moestuin van school kwamen, dus dat was helemaal leuk. Waarschijnlijk gaan we ook na de herfstvakantie die samenwerking aan.
Dit was het interview met Ineke. Als er leerlingen zijn met allergieën of als ze twijfelen of ze wel of niet iets kunnen eten, dan zijn jullie van harte welkom om dat met Ineke te bespreken.
Binnenkort zullen er nog meer interviews volgen met de nieuwe medewerkers op de OSG. Heb jij een leuke vraag laat het weten! Dat kan via een DM op Instagram of via e-mail
Geschreven door: Michael Maas en Stefan Witvliet