Beroepenevenement

De decanen Vincent Stork en Anjo Stolk hebben samen met alle andere decanen uit de Noordkop in samenwerking met OpKop op 8 februari een beroepenevenement georganiseerd. Het beroepenevenement was bestemd voor alle 3e-jaars leerlingen van het VONK en Regius College in Schagen, RSG Wiringherlant in Wieringerwerf, OSG de Hogeberg op Texel en Scholen aan Zee en De Pijler in Den Helder.

Het was een prachtige dag. We vertrokken met boot 08:00 uur naar Den Helder en gingen vervolgens met 130 leerlingen en mentoren lopend naar de Dukdalf en het Marine museum in Den Helder.

De leerlingen konden inspiratie op doen bij 50 verschillende beroepen op vijf verschillende pleinen: agri, horeca & recreatie, techniek, zorg & welzijn en dienstverlening. Zo konden zij ontdekken wat ze leuk vinden om te gaan doen in de toekomst. Via een app konden de leerlingen de opleidingen scannen die bij de beroepen hoorden. De MBO en HBO-scholen waren ook op het evenement aanwezig voor vragen en advies.

Na een leerzame en geslaagde ochtend gingen wij 11:30 uur weer terug naar Texel. Een filmpje met een impressie van de ochtend is hier terug te zien. 

De decanen streven er naar deze Loopbaan Orientatie en Begeleiding (LOB) activiteit jaarlijks te laten terugkeren. Het is waardevol in aanloop naar de profiel- en studiekeuzes in dat leerjaar. 

 

Beroepenevenement-2
Beroepenevenement-3
Beroepenevenement-4
Beroepenevenement-2a
Beroepenevenement

 t.gif

Meer nieuwsberichten