No module Published on Offcanvas position

Even voorstellen: schoolmaatschappelijk werk

Mijn naam is Cindy Boonstra en ik ben op 7 maart gestart als  schoolmaatschappelijk werker op OSG De Hogeberg. Schoolmaatschappelijk werk is een onderdeel van MEE & de Wering en wordt aangeboden op alle basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs op Texel en in regio Schagen en Den Helder. 

Wat doet het schoolmaatschappelijk werk?
Het schoolmaatschappelijk werk is een laagdrempelig hulpverleningsaanbod dat op een snelle wijze ingeschakeld kan worden door school/jongere/ouder(s)/verzorger(s) of via de jeugdverpleegkundige. Als schoolmaatschappelijk werker kan ik enkele gesprekken voeren met uw kind, maar soms ook met u of de coach. Samen kijken we welke vragen er liggen en wat mogelijk helpend kan zijn om ervoor te zorgen dat  uw kind/u weer zelfstandig verder kunnen. Vragen waar u aan kunt denken zijn het niet lekker in hun vel zitten van uw kind, het zich niet prettig voelen in een klas, omgang met emotie of het versterken van het zelfbeeld. Mocht blijken dat er meer nodig is dan de hiervoor genoemde gesprekken bespreken we dat. We zoeken dan samen naar een passende oplossing voor uw kind. 

Hoe groot of klein de vraag rondom uw kind ook is, er kan altijd contact worden gezocht voor overleg.

Ik ben werkzaam op dinsdag, donderdag en vrijdag. Vooralsnog ben ik in ieder geval de donderdagen aanwezig  op OSG De Hogeberg in kamer 121. Verder ben ik te bereiken op nummer: 0614931843 of via 

In de komende weken zal ik mij voor gaan stellen in de klassen, om aan de leerlingen te vertellen wie ik ben en waarvoor ze mij kunnen benaderen. Daarnaast zal ik mijzelf ook zichtbaar opstellen in de school. Dit betekent dat ik af en toe ook in de aula of andere ruimtes op school te vinden zal zijn, zodat de kinderen aan mij kunnen wennen/mij leren kennen. 

Image
Image

Adresgegevens

Haffelderweg 40, Den Burg

Postbus 153, 1790 AD, Den Burg

KvK: 72241713

Contact

Telefoon: +31(0)222-312121
Fax: +31(0)222-314765

E-mail: