No module Published on Offcanvas position

Even voorstellen: Schoolmaatschappelijk werk

Cindy Boonstra en ik als schoolmaatschappelijk werker aan OSG De Hogeberg vebonden. Schoolmaatschappelijk werk is een onderdeel van MEE & de Wering en wordt aangeboden op alle basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs op Texel en in regio Schagen en Den Helder. 

Wat doet het schoolmaatschappelijk werk?
Het schoolmaatschappelijk werk is een laagdrempelig hulpverleningsaanbod dat op een snelle wijze ingeschakeld kan worden door school/jongere/ouder(s)/verzorger(s) of via de jeugdverpleegkundige. Als schoolmaatschappelijk werker kan ik enkele gesprekken voeren met uw kind, maar soms ook met u of de coach. Samen kijken we welke vragen er liggen en wat mogelijk helpend kan zijn om ervoor te zorgen dat  uw kind/u weer zelfstandig verder kunnen. Vragen waar u aan kunt denken zijn het niet lekker in hun vel zitten van uw kind, het zich niet prettig voelen in een klas, omgang met emotie of het versterken van het zelfbeeld. Mocht blijken dat er meer nodig is dan de hiervoor genoemde gesprekken bespreken we dat. We zoeken dan samen naar een passende oplossing voor uw kind. 

Hoe groot of klein de vraag rondom uw kind ook is, er kan altijd contact worden gezocht voor overleg. 

Mijn werkdagen zijn dinsdag, donderdag en vrijdag, waarbij ik te vinden ben in kamer 121, of kamer 024. Verder ben ik te bereiken op nummer: 0614931843 of via .

Vorig jaar heb ik in alle klassen een voorstelronde gedaan. Dit jaar zal ik mij in de week van 26 september voor gaan stellen aan de eerste klassen. 

Image
Image

Adresgegevens

Haffelderweg 40, Den Burg

Postbus 153, 1790 AD, Den Burg

KvK: 72241713

Contact

Telefoon: +31(0)222-312121
Fax: +31(0)222-314765

E-mail: