Gasten bij project 3 vmbo “PODIUM”

Het laatste project van dit jaar voor klas VMBO 3 bij D&P is het project “Podium”. Hierbij worden vele aspecten die van belang zijn bij een voorstelling belicht. Maar natuurlijk wordt ook ingegaan op de belangrijke taken en technieken achter de schermen zoals geluid, licht, kleding en rekwisieten.  Tijdens enkele lessen worden de toneelvaardigheden toegelicht door theatermaker Bert Schuiling. Wij zijn erg blij met deze waardevolle aanvulling op het vak. 

Elke week wordt er ook door Ivy Bakker met een groep leerlingen gerepeteerd op dans en choreografie. Ivy is oud-leerlinge en heeft de dansopleiding gevolgd in Amsterdam bij het  Lucia Marthas Institute For Performing Arts. Ivy weet op zeer inspirerende wijze met onze leerlingen iets moois neer te zetten. 
Donderdag 3 juni jl. was het de beurt aan nog een professional uit het vakgebied; Vincent van Leth , beter bekend als “de vermakelaar”. Hij gaf een performance voor onze leerlingen. Vincent is een alleskunner op het gebied van entertainment: goochelen, jongleren, presenteren en het bedenken van ludieke concepten zijn het handelsmerk waarmee hij overal in het land werkt.

Tijdens zijn workshop hier op school liet hij zien hoe je op simpele manier bepaalde trucs kunt uitvoeren. Met name het verleggen van de aandacht van de toeschouwer is hierbij belangrijk. Ook het manipuleren met kaartspellen en je houding op het podium kwam aan de orde. Als afsluiter gaf Vincent buiten nog een demonstratie jongleren met fakkels en een finale met vuurspuwen met de afsluitende boodschap 'Don’t try this at home!'
Het was een leerzame, zeer vermakelijke show waarnaar onze leerlingen ademloos hebben zitten kijken.

Meer nieuwsberichten