Gastlessen in tweede klas vmbo

Dinsdag 23 november hebben de meisjes van de tweede klassen basis, kader en mavo gastlessen gehad van Shirley en Rosie. Zij zijn van VHTO (expertisecentrum genderdiversiteit in beta, techniek en It).

Het thema van deze lessen was “Design Your Future “. Bij deze gastlessen werden technische en IT beroepen uitgelicht. Daarbij kwam een Texels rolmodel Silvia de Ridder als gastspreker, ze werkt IBS in de installatietechniek. Vervolgens werd er via een spelvorm een dansje geprogrammeerd. Het was een soort verkenning van beroepen van de toekomst.
Voor de jongens van dezelfde klassen heeft Annemieke van de Werve van de Omring een voorlichting geven over de zorg. Ze had twee collega’s (oud-leerlingen van de OSG, Rutger de Boer en Bart Ossebaar) meegenomen die uitleg gaven over hun werkzaamheden in de zorg. 
De andere gastles werd verzorgd door Kees Moorman van slagerij Moorman & Boer, hij heeft een mooie uitleg gegeven over het slagersvak en de opleiding die je daarvoor moet volgen. Hij bracht een stuk varkensvlees mee waarover hij uitleg gaf en die hij vervolgens verwerkte tot (voor de jongens) herkenbare stukken vlees.

Dit was de eerste LOB (loopbaan oriëntatie en begeleiding) activiteit van leerjaar twee dit jaar.
Meer informatie is te vinden op de website van VHTO.

Meer nieuwsberichten