Inholland studenten interviewen leerlingen over mobiliteit

De klassen 4 vwo  en 5 havo werden woensdag geïnterviewd door vijftien studenten van Hogeschool Inholland. De studenten doen de komende maanden onderzoek naar slimme mobiliteit voor Texel. De leerlingen werden onder andere bevraagd over hoe zij drukte beleefden, welke ervaringen zij zelf hadden met vervoer op Texel en in hoeverre zijzelf overwegen na hun vervolgopleiding terug te keren naar Texel.

Van de vwo klas was niemand enthousiast om na de studie weer op Texel te gaan wonen. Bij het openbare vervoer gaven de leerlingen aan dat ze zelf later liever met de auto gingen reizen, omdat ze niet gewend zijn om met het openbaar vervoer te reizen. Ook leek een auto hen goedkoper, makkelijker en veiliger dan bus of trein. De auto was wel minder duurzaam.
De studenten spraken eerder al met de gemeente Texel, TESO, TBO, Van der Linde, Seaport Texel en Stichting Kernwaarden Texel om uit te zoeken waar de uitdagingen liggen op het gebied van mobiliteit. Nog niet eerder werden leerlingen van de OSG bevraagd op dit onderwerp, hun kijk op bepaalde zaken werd dan ook als zeer waardevol ervaren voor het onderzoek. Voor de OSG-leerlingen was het leuk om met de studenten in gesprek te gaan en daarmee alvast een kijkje te krijgen in de (studenten)wereld die nog voor hun ligt. Op 16 juni komen de studenten hun ideeën op Texel presenteren. De leerlingen gaven aan graag tussentijds op de hoogte te blijven van het studentproject.

Meer nieuwsberichten