Keuzevak Commerciële Visserij

We zijn heel trots dat we onze vmbo-keuzevakken in de afgelopen twee jaar echt goed hebben neergezet. Binnen Dienstverlening & Producten (D&P) lopen nu de keuzevakken Keuken, Evenementen, Bijzondere Keuken, Uiterlijke verzorging, Mens en Zorg, Fietstechniek, Hout en meubel en Installeren en monteren.

Deze week hebben we daar het keuzevak Commerciële Visserij aan kunnen toevoegen. Dit keuzevak is tot stand gekomen in samenwerking met andere voortgezet-onderwijsscholen in de Noord-Kop en het Nautisch College van het ROC. Leerlingen van verschillende scholen ontmoeten elkaar dus tijdens het keuzevak. Het leuke is dat Thijs Vonk van de TX1 en Marjan Boersen van de Texelse vloot hebben meegedacht en meegewerkt. 

Door de afstemming met Texelse ondernemers krijgen we een betere aansluiting tussen praktijk en school, versterken we het eiland en door slim samen te werken verrijken we voor onze leerlingen het onderwijsaanbod op Texel.  

Maak via deze link kennis met het keuzevak. Leerlingen kunnen via hun D&P docent meer informatie krijgen over het keuzevak.

Meer nieuwsberichten