Schrijversbezoek OSG; een literatour op Texel

Dat lezen belangrijk is weten we inmiddels allemaal. Het is o.a. goed voor de uitbreiding van de woordenschat, tekstbegrip, goed voor de ontwikkeling van het empathisch vermogen en goed voor het opdoen van kennis over andere culturen. Dat is een belangrijk goed voor de ontwikkeling van jongeren (en volwassen). Daarom was de OSG één van de 85 scholen van Nederland die meedeed aan de Boekenweek van jongeren; georganiseerd door en voor jongeren.

In de week van 14 februari t/m 18 februari konden de scholen schrijver uitnodigen om te vertellen over hun boeken, hun schrijfervaringen, hun inspiratiebronnen en vooral over hun contact met hun (aankomende) lezers.

Op 14 februari bezocht Khalid Boudou de derde klassen h/v en de mavo-klassen. Hij vertelde over zijn boeken Schnitzelparadijs en Pizzamaffia. Vooral de verfilming van het Schnitzelparadijs sprak erg tot verbeelding. De charismatische uitstraling van Khalid trof doel, de leerlingen waren enthousiast en stelden hem veel vragen.

Op 15 februari bezocht Tanja de Jonge de derde klassen k/b, zij nam de leerlingen mee in haar boeken over cybermensen, tijdrovers, een whodunit (de moord op Queen-T) en enge gebouwen. Wat kan die vrouw mooi voorlezen!!

De leerlingen waren zo enthousiast dat ze direct de boeken van Tanja leenden. Gelukkig was er in de mediatheek van de OSG een klassenset van Cyberboy aanwezig, waardoor ze direct aan de slag konden.

Kortom een succesvolle Literatour en volgend jaar weer!!!

Meer nieuwsberichten