Uitslag voor vmbo leerlingen

De examenleerlingen vmbo-basis en -kader kregen woensdag 16 juni eindelijk een verlossend telefoontje met hun eindexamenuitslag. 
Helaas loopt de bepaling van de uitslag, in tegenstelling tot andere jaren niet gelijk voor alle afdelingen. De scores van mavo, havo en vwo werden op donderdag 10 juni al bekend gemaakt. De vmbo-basis en -kader leerlingen moesten in heel Nederland langer wachten op hun uitslag. De ontlading was dan ook groot, toen voor velen het positieve bericht binnenkwam dat ze geslaagd zijn. 
 
Dit jaar kunnen leerlingen vanwege corona gespreid over het eerste en tweede tijdvak examen doen. Ze kunnen kiezen of ze het examen in een vak in het eerste of het tweede tijdvak doen. Over de totaalscores geslaagden per afdeling is daarom op dit moment nog niet zoveel te zeggen, omdat niet alle leerlingen hun examen al volledig afgerond hebben. De eerste resultaten voor de basis en kader leerlingen laten al wel een heel goed beeld zien.
 
Het tweede tijdvak is voor de mavo-, havo- en vwo-leerlingen afgelopen maandag 14 juni gestart. Voor de vmbo-basis en -kader leerlingen start dit op maandag 21 juni. De normering van het tweede tijdvak wordt op vrijdag 2 juli 2021 bekend gemaakt. Later die dag ontvangen de leerlingen de uitslagen, dan is ook over het totaalbeeld van alle geslaagden meer te zeggen. 

Meer nieuwsberichten