No module Published on Offcanvas position

Schoolkrant

Even kennis maken met meneer Kiewiet

Vmbo/mavo heeft sinds kort een nieuwe directeur: meneer Kiewiet. In dit interview stelt hij zich voor.

1. Zou u zich willen voorstellen?

Ik ben Jeroen Kiewiet en sinds februari ben ik directeur vmbo/mavo. Hiervoor werkte ik bij het Mediacollege in Amsterdam, daar heb ik veel verschillende dingen gedaan. Op een gegeven moment wilden wij graag ergens anders wonen. Ik heb een zoon van 2,5 jaar en die wilde ik heel graag op laten groeien op een wat rustigere plek. Toen kwamen we hier terecht en vond ik uiteindelijk deze baan.

2. Wat zijn uw hobby’s?

Muziek, dus bijvoorbeeld trompet of basgitaar spelen. En Padel 

3. Hoe bent u terechtgekomen op de OSG?

Via via kwam ik in gesprek met mevrouw Setz. Ze vertelde dat ze een vacature hadden op school die nog niet vervuld was. Door de gesprekken kwamen we erachter dat dit misschien wel iets voor mij zou zijn.

4. Heeft u al eerder dit soort werk gedaan?

Niet als directeur VMBO/mavo, maar wel als coördinator/teamleider in het onderwijs.

5. Wat vindt u het leukste aan dit werk?

Dat ik een bijdrage kan leveren aan de toekomst van kinderen op Texel en helemaal in deze rol, want dan mag ik het ook proberen waar te maken.

6. Wat vindt uw minder leuk aan dit werk?

Dat we veel overleggen hebben en dat ik dan heel veel moet zitten. Ik hou meer van bewegen.

7. Wat voor leuke momenten heeft u hier op de OSG al meegemaakt? 

De kunstweek vond ik waanzinnig, daar zie je ook andere kanten van de leerlingen en collega’s. Zeker de schoolband vind ik gaaf.

8. Welke opleiding(en) heeft u gevolgd?

Gymnasium, daarna elektronica. Conservatorium Muziekregistratie en uiteindelijk ook nog management van cultuur en verandering.

9. Hoe was u als leerling vroeger?

Ik heb veel fases meegemaakt. Op de basisschool was ik heel lief.  Op het gymnasium begon ik heel lief. Maar toen begon ik naast school ook veel andere interesses te krijgen, die niet allemaal in de schoolkrant terecht hoeven te komen. Ik denk dat ik wel heel lastig was voor sommige docenten. Dus toen ik leraar werd, kon ik met dat soort leerlingen altijd wel goed overweg. Ik hou wel van mensen die een beetje een mening hebben. Kijk, je bent jong en je hebt een bak vol energie. En dan moet je stil op school zitten, die dingen gaan dan niet altijd samen. Dus dat snap ik heel goed.

10.  Wat is uw grootste blunder?

Mijn grootste blunder is dat ik een keer een beetje boos was omdat er een brug open stond. Vervolgens mochten we weer gaan rijden en toen keek ik welke boot die opstopping veroorzaakte. En ik keek naar voren, toen stond alles stil en was het enige wat ik kon doen mijn auto in de vangrail rijden en heb ik mijn auto total loss gereden omdat ik zo nodig wou weten welke boot de opstopping had veroorzaakt.

11. Welke tips zou u de leerlingen die nu op de OSG zitten willen meegeven?

Blijf positief. Het is af en toe moeilijk om positief te blijven, maar blijf hoop houden en positief te blijven en kansen te zien. Want er zijn altijd kansen. Ook al zit het af en toe even tegen, ook al weet je niet of je het kan, altijd blijven proberen en je inzetten om het wel te proberen. Je bent het waard!

Dit was het interview met meneer Kiewiet, binnenkort zullen er nog meer interviews volgen. Heb jij een leuke vraag? Stuur ons dan een DM via Instagram of stuur een mail naar 

Geschreven door: Michael

Image
Image

Adresgegevens

Haffelderweg 40, Den Burg

Postbus 153, 1790 AD, Den Burg

KvK: 72241713

Contact

Telefoon: +31(0)222-312121
Fax: +31(0)222-314765

E-mail: