No module Published on Offcanvas position

Schoolkrant

Interview met de leerlingenbalie

Je kent ze vast wel van je OO’tjes inhalen of van een gezellig praatje: de dames van de leerlingenbalie. We hebben Bea, Maaike en Trudie geïnterviewd.

1. Zouden jullie je zelf even kort willen voorstellen?

Ik ben Bea de Boer en ik werk bij de leerlingenbalie.

Ik ben Maaike Goënga, 39 jaar, woon in Den Burg en werk nu bijna anderhalf jaar met veel plezier op school bij de leerlingenbalie.

Ik ben Trudie van Heerwaarden en ik ben geboren en getogen in de Cocksdorp. Ik ben getrouwd en heb twee volwassenen kinderen.

2. Welke gebeurtenis is jullie het meest bijgebleven hier op school?

Bea: Het eerste is dat mevrouw Daals en ik met de lockdown allemaal hartjes geknipt hadden en toen op de ramen hadden geplakt met de tekst: 'lieve leerlingen wij missen jullie’.  En het tweede is dat mijn collega Monica een tijdje terug is overleden, dat blijft mij altijd bij en ik vind het nog steeds heel verdrietig.

Maaike: Het hoogtepunt was Keulen. Het was heel leuk dat ik mee mocht en omdat het een leuke werkweek was. Maar hier gebeuren natuurlijk ook veel leuke dingen.

Trudie: Ik werk hier nu een jaar of 15 en ik heb de reorganisatie meegemaakt. Toen moesten er een aantal collega’s gedwongen vertrekken en ander werk zoeken, dat was een hele verdrietige tijd.

3. Wat is het leukste dat jullie hebben meegemaakt op de OSG?

Bea: Dat was het moment na de lockdown, toen alle kinderen weer naar school kwamen met heel veel muziek en applaus enz. dat was voor mij echt een kippenvel gevoel.

Maaike: Dat je kinderen soms al met kleine dingen kan helpen en dat is niet in een ding te noemen. 

Trudie: Ik vind de diploma-uitreiking op de Krim heel erg leuk. En wat ik ook leuk vind is Ineke, de kantine is echt onwijs verbeterd en dat vinden de leerlingen ook en dat is leuk om te zien.

4. Wat vinden jullie minder leuk aan dit werk?

Bea: Ik kan niet tegen onrecht, dus als ik merk dat kinderen gepest worden dan vind ik dat niet fijn.

Maaike: Wat ik soms lastig vind aan mijn werk is dat ik niet goed tegen onrecht, ongelijkheid en pesten kan.  

Trudie: het minst leuke is dat ik soms politieagentje moet spelen. 

5. Wat zijn jullie hobby’s?

Bea: Ik zoek schelpen, hiervan word ik heel rustig en in de winter plak ik ze dan weer op van alles. Ook zing ik in een koor en lees ik graag.

Maaike: Fotograferen, wandelen, autocross kijken, naar festivals gaan en uiteraard hou ik van gezellige dingen.

Trudie: ik hou van wandelen, lezen en puzzelen. Ook volleybalde ik ook altijd maar door blessures niet meer. Maar ik doe nog wel vrijwilligerswerk bij mijn club. 

6. Welke opleiding(en) hebben jullie gevolgd?

Bea: Ik heb hier de mavo gedaan, daarna ben ik gaan werken en tussendoor heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd die bij mijn werk pasten. 

Maaike: ik heb twee jaar zorg en één jaar administratie gedaan en toen ben ik gaan werken bij de Jumbo. Daarnaast heb ik heel veel cursussen gevolgd en uiteindelijk heb ik de stap gezet om hier te solliciteren.

Trudie: Ik heb eerst zes jaar vwo gedaan en daarna één jaar de verpleegkundige opleiding. Maar daar ben ik mee gestopt. Toen heb ik de hoge laboratoriumschool gedaan en daarna ben ik hier gaan werken.

7. Wat voor werk hebben jullie hiervoor allemaal gedaan?

Bea: Ik heb in verschillende winkels gewerkt. Op mijn 27e ben ik verhuisd naar Hilversum en ben ik gaan werken bij de VPRO. Daar heb ik 12,5 jaar gewerkt en daarna heb ik 18 jaar op een school in Hilversum gewerkt en nu werk ik hier

Maaike: Ik heb in supermarkten gewerkt, een jaar bij Catharinahoeve en bij Paal 15 (dat was van dezelfde eigenaar) en nu hier.

Trudie: Ik heb in de supermarkt gewerkt, tussendoor nog op vakantieparken en daarna ben ik op de OSG gaan werken.

8. Hoe was u als leerling vroeger? 

Bea: Ik was heel druk. Vrienden en vriendinnen waren belangrijker dan school voor mij, maar ik heb heel veel plezier gehad op school. Ik was ook klassenvertegenwoordiger.

Maaike: Ik was altijd wel heel braaf, in de 4e klas werd ik wel een klein beetje brutaler. Ik was een keer verwijderd omdat ik niet meer op kon houden met lachen, toen zaten er ook geen consequenties aan. Toen ging ik gewoon een rondje door Den Burg.

Trudie: Ik was heel braaf en verlegen.

9. Wat is jullie grootste blunder?

Bea: In de zomervakantie heeft mevrouw Setz een grote pauw neergezet bij de leerlingenbalie. Ik dacht dat deze daar tijdelijk neergezet was en toen hebben Maaike en ik zonder toestemming de pauw verschoven. Maar toen brak de staart af! Daar was mevrouw Setz niet blij mee.

Maaike: Toen ik mijn rijbewijs net had, ging ik met de auto naar de boot. Toen had ik mijn auto niet op de handrem gezet op het parkeerterrein. En toen stond mijn auto heel ergens ander dan op het parkeerterrein.

Trudie: Ik denk wel eens dat ik weet hoe een leerling heet, maar dan zeg ik de verkeerde naam. Dan meldt iemand zich bij de balie en dan zeg ik: 'Jij bent toch Pietje?' Maar dan blijkt het toch iemand anders te zijn.

bea_met_pauw.jpeg

10. Welke tips zou je de leerlingen die nu op de OSG zitten willen meegeven?

Bea: Volg je hart!

Maaike: Geniet wat meer van je periode op de OSG, het is aan de overkant niet altijd beter. Op Texel is het een fijne omgeving, waar we nog een beetje op elkaar letten. "Follow your dreams, not your boyfriends."

Trudie: Doe waar je goed in bent en wat je leuk vindt.

11. Heeft u nog iets toe te voegen

Bea: wees lief voor elkaar en respecteer elkaar wie je ook bent wat je afkomst of geloof ook is.

Maaike: Ik vind het altijd wel leuk om leerlingen op andere plekken dan school tegen te komen. Vooral op plekken waar ze me niet verwachten, zoals op een feestje. Als voorbeeld Deborah en Pieter, dat zijn echte leerlingen met een andere naam, die ik wel eens tijdens de nachtelijke uren tegenkom op feestjes en partijen. We hebben elkaar andere namen gegeven.

Trudie: Toen ik hier net kwam werken, zaten mijn kinderen hier nog op school en dat was best wel lastig. We hadden dan ook de afspraak dat als er gesprekken waren, dat mijn man daar dan naar toe ging. Want anders zat ik daar met twee petten op.

Dit was het interview met de dames van de leerlingenbalie, binnenkort zullen er nog meer interviews volgen. Heb jij een leuke vraag? Stuur ons dan een DM via Instagram of stuur een mail naar 

Geschreven door: Michael

Image
Image

Adresgegevens

Haffelderweg 40, Den Burg

Postbus 153, 1790 AD, Den Burg

KvK: 72241713

Contact

Telefoon: +31(0)222-312121
Fax: +31(0)222-314765

E-mail: