No module Published on Offcanvas position

Schoolkrant

Interview met mevrouw Beijer

1. Zou u in het kort even willen vertellen wie u bent:

Ik ben Linda Beijer, voor jullie mevrouw Beijer. Ik geef wiskunde en rekenen hier op de OSG  en ook ben ik examensecretaris vmbo-mavo. Als examensecretaris moet ik alles regelen rond het eindexamen.

 

2. Welke gebeurtenis is u het meest bijgebleven hier op school?

Ik vind het altijd heel erg mooi en fijn als leerlingen ergens mee zitten en ze dat ze dan daarover kunnen vertellen bij je en dat ze dan een praatje aangaan op de gang of als ze je tegenkomen dat zijn dingen waar ik heel erg blij van wordt.

3. Wat is het leukste dat u heeft meegemaakt op de OSG?

Het allerleukste wat ik heb meegemaakt op de OSG is dat ik mijn vaste contract kreeg. Dat vond ik het allerleukste want dan weet je dat je mag blijven.

4. Wat zijn uw hobby’s?

Ik doe aan motorrijden. Dus als het droog is, ga ik er graag met de motor op uit. Ik ben ook heel lang leiding geweest op scouting, dat deed ik met de kinderen van 7 tot 11 jaar en dan lekker buiten met van alles bezig zijn. Verder hou ik ook van piano spelen en netflixen. Ik vind het ook leuk om wat met vrienden te doen ik hou erg van gezelligheid! 

5. Welke opleiding heeft u gevolgd?

Eerst heb ik mijn havo-diploma gehaald en daarna ben ik lerarenopleiding wiskunde gaan doen. In september heb ik nog een diploma gehaald: leren en innoveren. Dat is een master opleiding. 

6. Hoe lang werkt u al op de OSG?

Dit is mijn tweede jaar hier op de OSG en ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Ik vind het een fijne school, leuke leerlingen en leuke collega’s. Texel is natuurlijk ook een prachtig eiland, dus ik hoop hier nog heel wat jaartjes te werken! 

7. Wat vindt u het leukste aan lesgeven?

Ik vind het niet per se het leukste om mijn leerlingen wiskunde te leren. Natuurlijk is het wel heel belangrijk, maar ik vind het het leukste om leerlingen te zien groeien in wie je bent en wat je doet. Jullie komen binnen als brugklassers, net van de basisschool af en als je dan ziet hoe jullie je ontwikkelen in vier jaar. Dan zijn jullie bijna volwassen en misschien zelfs een vervolgopleiding gaan doen. Ik vind het mooi om te zien hoe leerlingen zich ontwikkelen en hoe ze meer zelfverzekerd worden. Dat is het mooie aan onderwijs, dat wij daar als leraren aan mogen bijdragen. 

8. Wat vindt u minder leuk aan les geven?

Dat ik soms weleens politieagentje moet spelen, dat vind ik minder leuk. Maar soms moet dat echt even. En die bergen nakijkwerk, maar dat hoort er ook een beetje bij als je leraar bent. 

9. Werkt u op meer scholen?

Nee, dit is de enige school en hier werk ik vijf dagen in de week.

10. Wat vindt u van de make-over van 030?

Ik vind het veel gezelliger geworden en je kunt er nu ook lekker werken. Het is mooi opgeknapt en er zit ook een mooi behangetje op de muur. 

11. Hoe lang geeft u al les en hoe lang geeft u al les op de OSG?

In 2006 had ik mijn eerste baantje in het onderwijs. Inmiddels is dat alweer 14 jaar terug en is dit alweer mijn tweede jaar op de OSG. Hiervoor heb ik op een school in Zaandijk gewerkt.

12. Welke tips zou je de leerlingen die nu op de OSG zitten willen meegeven?

Alles wat je nu doet hoeft straks niet meer. Natuurlijk is het af en toe gezellig op school. Maar als je nu goed met je schoolwerk bezig bent, dan scheelt dat heel veel met je eindexamen. Je hoeft dan niet meer zo veel te stressen. Een goed begin is een het halve werk. 

 Geschreven door: Michael Maas

Image
Image

Adresgegevens

Haffelderweg 40, Den Burg

Postbus 153, 1790 AD, Den Burg

KvK: 72241713

Contact

Telefoon: +31(0)222-312121
Fax: +31(0)222-314765

E-mail: