No module Published on Offcanvas position

Schoolkrant

Interview mevrouw Klaassen

Zou in het kort even willen vertellen wie u bent? 

Ik ben mevrouw Klaassen en ik ben 42 jaar. Ik woon hie rop het eiland en geef Engels op de OSG. Mijn hobby's zijn: rugby, windsurfen, suppen en ik schrijf zelf romans. Ik hoop binnenkort een rugbyclubje op Texel te vormen, dus daar zoek ik nog leuke mensen voor. 

Hoelang werkt u al op de OSG?

Sinds dit schooljaar werk ik op de OSG. Ik heb een tweedegraads docentenopleiding gedaan. Ook was ik bezig met een masteropleiding, zodat ik ook aan vwo 6 les mag geven. Maar daar ben ik meegestopt omdat ik hier alleen lesgeef aan vmbo. 

Wat is het leukste dat u meegemaakt heeft op de OSG?

Het leukste dat ik meegemaakt heb op de OSG is dat ik eens een keer drie lessen achter elkaar had. En toen had ik heel veel snoep uitgewisseld met mijn leerlingen. Zoals chocoladerozijnen en pepernoten. Ik vind de leerlingen heel leuk op de OSG. 

Wat vindt u het leukste aan les geven? 

De band met leerlingen. Ik vind mijn vak natuurlijk ook heel leuk, maar de verbinding met leerlingen en collega's vind ik erg leuk. 

Wat vindt u minder leuk aan lesgeven?

Ik vind het nooit leuk om een leerling eruit te sturen. Op m'n vorige school heb ik misschien maar twee leerlingen per jaar er ooit uitgestuurd. Het minst leuke vind ik persoonlijke en rake opmerkingen van leerlingen, dat doet soms een beetje pijn. 

Welke tips zou u de leerlingen die nu op de OSG zitten willen meegeven?

Doe altijd je best, meer kan je niet doen. Sta altijd open voor de mensen om je heen en wees respectvol. 

Wat heeft u nog meer voor werk gedaan?

Ik ben begonnen in de horeca. Ik ben kok geweest en heb zelfs in een sterrenrestaurant gewerkt. Daarna heb ik jarenlang in Ierland gewoond en was ik medewerker in een callcenter. Toen werkte ik voor de Nederlandse of Engelse markt en heb ik voor Ebay gewerkt, dat was een soort marktplaats. Daar kwam ik de meest gekke dingen tegen, zoals een tosti met het hoofd van Maria. Daarna ben ik nog een tijdje manager geweest van call centers en nadat mijn kinderen geboren zijn ben ik docent geworden. 

 

Geschreven door: Michael Maas

Meer artikelen uit de schoolkrant:

Image
Image

Adresgegevens

Haffelderweg 40, Den Burg

Postbus 153, 1790 AD, Den Burg

KvK: 72241713

Contact

Telefoon: +31(0)222-312121
Fax: +31(0)222-314765

E-mail: