No module Published on Offcanvas position

Kirsten Post, docent wiskunde

Vanaf kinds af aan komt Kirsten op Texel met haar familie. Toen ze haar opleiding tot docent wiskunde had afgerond, hield ze de website van de OSG nauwlettend in de gaten. En die moeite loonde, ze werd aangenomen. Maar daarmee was ze er nog niet:

“ Het viel me tegen dat het zo moeilijk is om een huis op Texel te krijgen. Op het laatste moment heb ik een woning in Den Helder gevonden. De sfeer onder de collega’s is als een warm bad. Iedereen wil je helpen en staat voor je klaar. Wat me opvalt aan het werken op een eiland is dat veel kinderen buiten de schoolvakanties op vakantie gaan. Veel ouders werken namelijk in het toerisme en kunnen in het hoogseizoen niet op vakantie. De leerlingen moeten dan stof inhalen, maar dit gaat bij de meesten heel zelfstandig.”

Kirstens tip aan nieuwe docenten: Ik raad nieuwe collega’s aan om vooral vragen te stellen als je iets niet weet of snapt. Daarnaast is het belangrijk om jezelf te blijven. Overleg met collega’s, maar kom zeker voor je eigen standpunt uit. Je zal merken dat je je snel thuis zal voelen op de Hogeberg.

Meer nieuwsberichten

Image
Image

Adresgegevens

Haffelderweg 40, Den Burg

Postbus 153, 1790 AD, Den Burg

KvK: 72241713

Contact

Telefoon: +31(0)222-312121
Fax: +31(0)222-314765

E-mail: