No module Published on Offcanvas position

Nienke de Visser, docent Geschiedenis en Mens & Maatschappij

Nienke is een Texelaar en heeft zelfs hier op school gezeten als leerling: “Na mijn studie ging ik voor een tussenjaar terug naar Texel; even rust voordat het "volwassen" leven zou beginnen. Aan het einde van dat jaar kwam er onverwachts een vacature voorbij voor docent Mens en Maatschappij. Het zou tijdelijk zijn, maar ik ben blijven plakken. De kans om op mijn geboorte-eiland te gaan wonen en werken heb ik met beide handen aangegrepen. Bovendien vind ik het erg leuk om op mijn oude middelbare school te werken: sommige oud-docenten zijn nu collega’s geworden! Het wonen wen werken op een eiland is fijn. Je bent uit school zo op het strand, er is ruimte genoeg om je te ontspannen. Op school heb je veel leuke collega's: we hebben het hier vaak gezellig met elkaar, maar er zijn ook genoeg schouders om op te leunen als je het even moeilijk hebt.”

Nienke woont nu nog bij haar ouders, maar heeft via de woningbouw een huis gevonden. Dit huis is medio december 2019 voltooid.

Nienkes tip aan nieuwe docenten: Verdiep je in het Texelse leven, ga bij een (sport)vereniging. Ga in ieder geval leuke dingen doen en erop uit. Trek daarnaast niet in de avond nog je laptop open, die zorgen zijn weer voor de dag van morgen. We hebben veel strand en natuur, daar moet je gebruik van maken.

Meer nieuwsberichten

Image
Image

Adresgegevens

Haffelderweg 40, Den Burg

Postbus 153, 1790 AD, Den Burg

KvK: 72241713

Contact

Telefoon: +31(0)222-312121
Fax: +31(0)222-314765

E-mail: