Schoolkrant

Day for change 2022

De laatste week van Day For change gaat in.  Day, For change is een project voor de tweede klassen waarin ze hun eigen bedrijfje opstarten en daarmee geld proberen op te halen voor het goede doel. Wij hebben een aantal groepjes gevraagd hun product aan jullie voor te stellen:

koekenzopie

Koek en Zopie

Hallo, wij zijn Fleur, Quinty, Esther en Jelte en wij gaan met ons bedrijfje Koek en Zopie appelflappen, brownies en frisdrank verkopen. Wij zijn op dat idee gekomen omdat we allemaal bakken leuk vinden en brownies ook erg lekker vinden!

 vogelhuis

Vogelhuis

Wij zijn Dienand Tames en Bjorn en wij verkopen vogelhuisjes met voederplanken we hadden het over natuur en vogels en toen bedachten we dit te gaan maken omdat we het ook leuk vinden om creatief bezig te zijn.

 day for bakery

Day for Bakery

Wij verkopen koekjes (chocolate chip en zand koekjes) wij zijn op dit idee gekomen door dat mensen koekjes vaak lekker vinden bij de koffie of als tussendoortje.

 

 das day for change

DAS loterij

Wij zijn Daan, Amy en Sterrelijn en wij gaan een loterij doen. Dat doen we door loten te verkopen op school en langs de deuren te gaan. We hebben al 1500 euro opgehaald en op 17 maart houden wij de loterij en de uitslag posten wij op Instagram (D.A.S_loterij) en Facebook (Daan Mahieu) wij wilden niet iets simpels doen zoals iets bakken, dus we bedachten wij om een loterij te houden.

 koenkie

Koenkie

Wij zijn Imke, Lotte en Sarata en wij verkopen lekkere koekjes we doen dit omdat het ons een leuk idee leek.

 

 snackhuus

'T Snackhuus

Wij zijn Stefan, Michael en Rianne en wij verkopen patat met snacks wij zijn op dit idee gekomen omdat iedereen wel eens zin heeft in een patatje of een snack het is natuurlijk niet gezond maar af en toe snoepen mag best.

 

Dit waren een aantal groepjes die over hun product vertelden. Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie ideeën u kunt al deze ideeën bewonderen op de uitmarkt die plaatsvindt op vrijdag 18 maart van 10:00 tot 11:00 op OSG De Hogeberg. 

Michael Maas

Meer artikelen uit de schoolkrant: