No module Published on Offcanvas position

Schoolkrant

De comeback van meneer Rouwhorst

Meneer Rouwhorst geeft economie bij op school en is vorig schooljaar een jaar weggeweest. Nu hij weer terug is hebben wij besloten hem wat vragen te stellen over zijn vertrek. 

Hoelang geeft u al les?

“Ik heb tot mijn 55e bij de marine gewerkt. Vanaf 2008 ging ik vanuit de marine naar een lerarenopleiding waar ik ook gelijk stage ging lopen. Ik geef dus al elf jaar les.”
“Ik heb een jaar op het Juniorcollege in Den Helder gewerkt en daarna ben ik hierheen gekomen. Ik hier gewerkt van 2010 tot 2018. Afgelopen schooljaar heb ik gewerkt bij Schakel aan Zee. Hier geven ze kinderen met een migratieachtergrond die nog niet zo goed Nederlands spreken les. Nadat ik daar een jaar gewerkt heb, kwam ik weer naar de OSG.

U bent een jaar weggeweest, waarom heeft u dat gedaan?

“Ik was het niet eens met de manier van werken met de portal. Ik vind het veel prettiger om met een boek te werken. Ook dacht ik er al over na om te stoppen met werken, dus was dat eigenlijk een combinatie van redenen om te stoppen.”

Waarom bent u dan weer teruggekomen?

“We hebben dit schooljaar weer een nieuw systeem dus wilde ik het weer proberen. Het is een leuke school en ik wil heel graag een paar uur lesgeven. Ook wilde ik de school helpen omdat er een lerarentekort was.”

“Ik vind het niet heel erg om met de laptop te werken, maar ik wil ook met een boek werken. Een combinatie hiervan is dus helemaal prima.”

Hoe beschrijft u uzelf?

“Ik beschrijf mezelf als iemand die hard werkt, ik probeer altijd wat ik doe goed te doen. Ik vind mezelf ook vrolijk en sportief, ik fiets bijvoorbeeld twee keer in de week naar school. Dit is zeventien kilometer fietsen.”
“Ook probeer ik als het over de les gaat alles goed voor te bereiden, zodat ik goed weet wat ik moet vertellen en hoe ik het ga vertellen. Voorlopig ben ik ook van plan om hier nog een paar uur meer in de week te werken.”

Geschreven door: Fedde van Overmeeren en Sophie de Jong

Image
Image

Adresgegevens

Haffelderweg 40, Den Burg

Postbus 153, 1790 AD, Den Burg

KvK: 72241713

Contact

Telefoon: +31(0)222-312121
Fax: +31(0)222-314765

E-mail: