Schoolkrant

De sloop van sporthal Ons Genoegen

Sporthal Ons Genoegen naast de OSG wordt gesloopt en inmiddels worden de lessen gym al gegeven in de nieuwe sporthal. Op 30 oktober zijn ze begonnen met het slopen van de oude sporthal. Iedere dag zijn er ongeveer twee bouwvakkers bezig. De aannemer van dit project is Willem van Heeringen, volgens hem zal het nog ongeveer vijf weken duren voordat het gebouw helemaal weg is.

De oude sporthal werd gebouwd in 1975. Voordat de sporthal gebouwd werd, stond er op die plek de boerderij 'Ons Genoegen'. Nu 44 jaar later komt er op de plek van de sporthal weer iets anders. Er komt namelijk een onderwijscentrum, hier worden de basisscholen van Den Burg gehuisvest. Wanneer dit gebouwd gaat worden en wanneer het dan af is, is nog niet bekend.

Het slopen van de sporthal gaat er behoorlijk zorgvuldig aan toe. Het gebouw is namelijk zo gebouwd dat het altijd stevig staat. Het is gebouwd met een windverband, dit is een soort kruis van stalen balken. Het is natuurlijk goed dat het gebouw stevig staat, maar dit zorgt er wel voor dat het slopen heel veel werk en tijd kost! Eerst zullen ze alles los moeten halen om daarna het dak eraf te halen.

Bekijk op Instagram de foto's die we gemaakt hebben.

Geschreven door: Sophie de Jong

Meer artikelen uit de schoolkrant: