No module Published on Offcanvas position

Schoolkrant

Een nieuw systeem…? Ja, graag!

De portal; weet je nog? Ja… laten we zeggen dat het niet helemaal ging zoals gepland. Een systeem op de laptop, handig toch? Alles wat je nodig hebt in één laptop? Voor ons als leerlingen ook handig voor als je weer eens een extreem saaie les hebt. Met een game komen we de les wel door. Een opdracht afmaken? Één klik op het vinkje en dan zijn we er klaar mee. Maar is dit allemaal wel zo verstandig?  "Ja, boeie!"

Dit schooljaar gebruiken we geen portal meer.  Er veranderde veel dit schooljaar in de onderbouw. Zo heet kunst en cultuur tegen beeldende vorming, hebben we veel minder herkansingen en krijgt de hele onderbouw ICT-lessen van meneer De Haan.  We werken nu zelfs met laptops en boeken. We gebruiken methodes van uitgeverijen zoals Malmberg, Noordhoff en ThiemeMeulenhoff. Het is natuurlijk mogelijk dat sommige mensen al die veranderingen niet leuk vinden, maar door deze veranderingen hopen we wel vooruitgang te boeken.

Zoals je hoogstwaarschijnlijk al wist kreeg de OSG in januari te horen dat de havo als ‘zeer zwak’ werd bestempeld door de onderwijsinspectie. De onderwijsinspectie zag na de komst van mevrouw Eriks al snel vooruitgang. Op 29 en 30 januari komt de inspectie weer terug bij ons op school en krijgen we te horen hoe het er voorstaat met OSG De Hogeberg.

Geschreven door: Linde Kikkert

Image
Image

Adresgegevens

Haffelderweg 40, Den Burg

Postbus 153, 1790 AD, Den Burg

KvK: 72241713

Contact

Telefoon: +31(0)222-312121
Fax: +31(0)222-314765

E-mail: