No module Published on Offcanvas position

Schoolkrant

Het leven na de OSG... Elias Marseille

Zou je je kort kunnen voorstellen?

"Ik ben Elias Marseille en ben 20 jaar. Vorig schooljaar heb ik mijn diploma gehaald en dit jaar heb ik een tussenjaar. Op dit moment werk ik bij de 12 Balcken en werk ik voor een accountant. Ook zit ik in de gemeenteraad."


Hoe vond je het vroeger op de OSG?

"Toen ik naar de brugklas ging vond ik het eerst best spannend. Maar daarna vond ik het erg leuk. Ik heb een mooie tijd gehad op de OSG."

Wat vond je spannend aan de brugklas? 

"Op de basisschool werd ik een beetje gepest. Ik vond het daarom best spannend om naar de OSG te gaan. Ik was benieuwd hoe het allemaal zou lopen als ik naar de middelbare school zou gaan. Maar het viel enorm mee. Ik kwam in een leuke klas terecht en het werd juist erg gezellig."

Welke gebeurtenis is je het meest bijgebleven toen je op de OSG zat?

"Dat is een moeilijke vraag. Er gebeurt eigenlijk niet zo heel veel op school, niet echt dingen die je bijblijven in ieder geval. Ik vond de opstootjes in de pauze altijd wel grappig. Soms gingen er mensen met brood gooien of waren er wel gevechten. Ik vond het niet per se leuk, maar het blijft je wel bij haha!"

Wat vond je dan het leukste wat je meegemaakt hebt op de OSG? 

"Dat was de kunstweek. Maar het leukste was de leerlingenraad. We deden allemaal activiteiten. Dat was echt top! En ik vond het ook leuk om gewoon door de school te lopen en praatjes te maken met iedereen."

Eliasmarseille2

Met wie ging je dan praatjes maken? 

"Ik kende altijd wel heel veel mensen. Bijvoorbeeld van de voetbalclub, of van dingen buiten school."

Wat doe je tegenwoordig? Heb je ook hobby’s?

"De dingen die ik doe, vind ik leuk om te doen. Ik werk veel zoals ik net al zei: bij de 12 Balcken en op kantoor. Maar ik volg ook nog een opleiding aan de overkant. Dat heet de BKB academie, dat is voor mensen die in de politiek willen leren hoe ze campagne moeten voeren."

Jij hebt toch ook een documentaire gemaakt over Chris Boekel?

"Klopt!"

Hoe ben je op het idee gekomen om een documentaire over Chris te maken?

"Ik kende Chris al heel lang. Ik zat toen ik 8 of 9 was samen met Chris op de zondagsschool van mijn vaders kerk. Toen vond ik het altijd echt een idioot, eigenlijk vond ik hem ook helemaal niet aardig. Maar later zaten we samen in de eerste en tweede klas havo/vwo. Chris viel toen wel op. Hij was druk en deed soms gekke dingen. Later in de bovenbouw werden we vrienden.

Toen ik hem later weer eens sprak, kwam ik op het idee om een documentaire over hem te maken. Ik wist wel een beetje hoe het bij hem thuis ging en vond het wel interessant om een documentaire te maken over zijn leven. Toen heb ik hem opgebeld en gezegd dat ik een documentaire wilde maken over hem. Chris dacht in eerste instantie dat het een grap was. Maar toen bleek ik toch serieus te zijn."


Wat wil je in de toekomst bereiken? Wat is je droombaan?

"Wat een moeilijke vraag, dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Ik vind het leuk om dingen in de politiek of media te doen. Dus ik denk dat ik dat vooral blijf doen, maar dat is misschien wel een beetje vaag. Het is niet zo specifiek dat ik bijvoorbeeld zeg dat ik burgemeester wil worden."


Wil je misschien chef worden bij de 12 Balcken? 

"Dat zou ik best grappig vinden, maar ik denk dat ik daar niet genoeg talent voor heb. Andere mensen zijn daar veel beter in dan ik. Een vriend van mij is daar bijvoorbeeld wel heel goed in. Bij hem denk ik wel: jij moet chef worden van de 12 Balcken.
Ik kan goed verhalen vertellen en strategisch denken. Dat zijn geen vaardigheden die je nodig hebt als je werkt in de 12 Balcken. Daar moet je goed snappen hoe de horeca werkt en hoe je mensen in je zaak krijgt en er voor zorgen dat je goed eten hebt. Daar heb ik niet zoveel verstand van."

Welke tip zou je leerlingen die nu op de OSG zitten willen meegeven? 

"Als je nu denkt dat je veel moet doen voor school, bedenk dan dat het later pas echt veel wordt. Geniet van de vrijheid die nog hebt. 
Je kunt op school en Texel heel veel dingen uitproberen zonder dat je ergens aan vast zit. Je hoeft nog niet zo veel te kiezen. Je kunt nog ontdekken wat bij je past en wat je leuk vindt om te doen. Later moet je echt keuzes gaan maken met wat je wil gaan studeren en wat voor baan je in de toekomst wil gaan doen. Je kunt een betere keuze maken als je in je middelbare school periode al veel dingen hebt geprobeerd en van jezelf weet wat je wel en niet leuk vindt om te doen."

Geschreven door: Goos van de Belt

Image
Image

Adresgegevens

Haffelderweg 40, Den Burg

Postbus 153, 1790 AD, Den Burg

KvK: 72241713

Contact

Telefoon: +31(0)222-312121
Fax: +31(0)222-314765

E-mail: