No module Published on Offcanvas position

Schoolkrant

Het leven na de OSG: Marit Bonne

Even voorstellen

Hallo! Mijn naam is Marit Bonne en ik ben 18 jaar. Na het halen van mijn VWO-diploma op de OSG ben ik verhuisd naar Groningen om daar te studeren. In het weekend kom ik bijna altijd weer terug naar Texel voor o.a. mijn werk bij Bakker Timmer, maar ook om mijn vrienden, familie en vriend weer te zien.

 

city 3956809 640

Studeren aan de overkant

Ik studeer Life Science & Technology aan de Rijksuniversiteit Groningen. Er zijn verschillende richtingen binnen de studie die je in de loop van het eerste jaar kiest, waardoor je zoveel mogelijk kan doen waar je interesse ligt en wat je leuk vindt. Ik twijfel nog een beetje welke richting ik volgend jaar ga doen, maar mijn voorkeur gaat het meest uit naar Behavioural & Neuroscience (Gedrag en Neurowetenschappen). Mijn studie bevalt heel goed! Hoewel sommige vakken wat minder zijn, vind ik het meeste erg interessant.

Studentenleven

Naast mijn studie schrijf ik artikelen bij de commissie de LifeLine. Dit is een tijdschrift voor en door studenten dat 4x per jaar uitkomt. Het is een erg hechte en gezellige groep waar we verschillende dingen mee doen, zoals Lingo organiseren (ik was JP haha) en samen op commissieweekend. Ook is er elke maand een themafeest van de studievereniging waar ik met vriendinnen heen ga en ik kook bijna elke week met een vriendin van Texel.

Eierbal

Het studentenleven bevalt dus erg goed en ik voel me hier zeker op mijn plek. Mocht je volgend jaar gaan studeren dan raad ik je aan om mee te doen aan de introductieweek/kamp want ik heb hierdoor zoveel nieuwe en aardige mensen ontmoet! En speciaal voor de mensen die in Groningen gaan studeren: probeer een eierbal. Het klinkt raar en vies maar het is echt geweldig, zeker na het uitgaan!

 

Image
Image

Adresgegevens

Haffelderweg 40, Den Burg

Postbus 153, 1790 AD, Den Burg

KvK: 72241713

Contact

Telefoon: +31(0)222-312121
Fax: +31(0)222-314765

E-mail: