No module Published on Offcanvas position

Schoolkrant

Muzieksmaak docenten en leerlingen

Een aantal weken voor de zomervakantie hebben wij een poll op ons verhaal op Instagram gezet waarin we jullie vragen stelden over jullie muzieksmaken.  De drie muziekgenres waar de meeste leerlingen fan van zijn, zijn popmuziek, rockmuziek en alternatief. Bij de docenten die zijn geïnterviewd waren rockmuziek en popmuziek het populairst. 

 De minst populaire genres liepen wel heel erg uiteen. De meeste leerlingen vinden klassieke muziek geen groot succes terwijl de docenten geen grote fan waren van de popmuziek van nu.

Er is ook aan de docenten gevraagd of ze denken dat hun muzieksmaak verschilt met die van de leerlingen en hoe ze denken dat dat komt. De meeste docenten hadden 'Ja' geantwoord op de eerste vraag en ze dachten dat dit kwam door het leeftijdsverschil.

Ook leerlingen dachten dat hun muzieksmaak anders is vergeleken met die van hun medeleerlingen, dit blijkt nu dus mee te vallen. Bij de poll stond ook de vraag: speel je een muziekinstrument? Daarop werd door 25 procent van de leerlingen ‘Ja’ geantwoord. En 17 procent van de leerlingen maakt ook zelf muziek. Hier zijn we natuurlijk nu heel erg nieuwsgierig naar.

Artikel geschreven door: Sophie de Jong 

Image
Image

Adresgegevens

Haffelderweg 40, Den Burg

Postbus 153, 1790 AD, Den Burg

KvK: 72241713

Contact

Telefoon: +31(0)222-312121
Fax: +31(0)222-314765

E-mail: