No module Published on Offcanvas position

Schoolkrant

Tips om te kijken op Netflix

el hoyo

El Hoyo (The Platform)

Genre: Horror, thriller

Op een dag wordt Goreng wakker met zijn celgenoot Trimagasi op het 48e niveau van een gevangenis. In het midden van hun cel zit een gat, waardoor iedere dag een platform afdaalt met daarop de resten van een maaltijd. Iedere maand worden de gevangenen willekeurig naar een ander niveau verplaatst. De gevangenen van de hogere niveaus krijgen een volledige maaltijd, maar de mensen van de lagere niveaus moeten het doen met de resten die overblijven. 

Tip: Kijk de film in het Spaans.

matrix

The Matrix

Genre: Actie, Sciencefiction

Thomas A. Anderson is programmeur bij een softwareontwikkelaar en heeft een illegale parttime bijverdienste onder het hackeralias Neo. Neo wordt gecontacteerd door een groep 'rebellen' onder leiding van Morpheus. Deze onthult aan Neo dat de wereld waarin hij leeft een 'schijnwereld' is die zij benoemen als de Matrix. De Matrix is in werkelijkheid een computersimulatie van de wereld zoals deze was in 1999, gemaakt om mensen onder controle te houden. Morpheus geeft Neo de keuze om uit de Matrix te ontsnappen naar de 'echte wereld', of onwetend terug te keren en er te blijven.

Neo kiest voor de 'echte wereld' en wordt wakker binnen een reusachtige 'legbatterij' voor mensen. Hij wordt door de energiecentrale uitgespuwd en door de bemanning van de Nebukadnezar (het schip van Morpheus) opgepikt. In ijltempo wordt hij opgeknapt en opgeleid. De 'echte wereld' is in de toekomst, hoewel niemand weet welk jaar het is; Morpheus vermoedt dat het ergens rond 2199 is. Wat Morpheus wel weet is dat ergens in de 21e eeuw kunstmatige intelligentie werd uitgevonden. Niemand weet hoe het precies is misgelopen, maar de kunstmatige intelligentie en de mensheid belandden in een oorlog waarin de mensheid de zon permanent verduisterde om de door kunstmatige intelligentie aangedreven machines van hun energievoorziening af te snijden. Uiteindelijk nam die echter de macht van de mensheid over en sindsdien dienen mensen nu slechts als herbruikbare energiebron voor de machines. De Matrix is een illusie om hen onwetend en kalm te houden.

Morpheus gelooft dat Neo de Ware is, diegene die in staat is de Matrixprogrammatie in zijn voordeel te manipuleren en van wie voorspeld is dat hij de oorlog tussen de mensheid en de machines tot een eind kan brengen. Om dat zeker te weten moet echter het Orakel geraadpleegd worden, een oude vrouw die in de Matrix leeft.
Cypher, ook ooit door Morpheus bevrijd, maar beu in de 'echte wereld' te leven, heeft hen echter verraden aan de Agenten. Voor de bemanning de Matrix weer kan verlaten, wordt Morpheus gevangengenomen. Alleen Neo en Trinity slagen erin levend terug te keren uit de Matrix. Daarna zetten ze een onmogelijke reddingsmissie op touw.

Tip: Kijk ook The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions.

elite

Élite 

Genre: Drama

Samuel, Nadia en Christian, drie studenten uit het arbeidersmilieu krijgen een beurs om naar een elitaire school te gaan nadat hun school ingestort is door een constructiefout. De nieuwe school Las Encinas is de meest exclusieve privé-school in Spanje. De rijke kinderen die daar studeren zien hen niet graag komen, maar ze sluiten al snel vriendschappen met hen, wat tot afgunst leidt tot anderen. Alles komt in deze serie aanbod, van moord en drugs tot een driehoeksverhouding.

Tip: Kijk de serie in het Spaans

 dontfuckwithcarts

Don’t Fuck With Cats: Hunting an internet killer

Genre: Waargebeurd, Documentaire

De serie begon met Deanna Thompson, een data-analist voor een casino in Las Vegas, en John Green uit Los Angeles. In 2010 werd een viral video met de naam 1 boy 2 kittens op Facebook geplaatst. De naam is afgeleid van de snuifvideo getiteld '3 guys, 1 hammer' gepleegd door Dnepropetrovsk-maniakken in 2007. De viral video toont een man die met twee kittens speelt voordat hij ze in een zeer strakke vacuümzak doet en de lucht uitzuigt, verstikkend de kittens. Thompson en Green starten vervolgens een Facebook-groep om bewijs te verzamelen en de dader te vinden. De groep werkt samen om de details van de video, inclusief de objecten in de kamer, te onderzoeken en daarmee het mysterie op te lossen.

kingdom

Kingdom

Genre: Thriller, Politiek drama

Het eerste seizoen speelt zich af in de Joseon-periode in Korea, een paar jaar na de Japanse invasies in Korea. En vertelt het verhaal van kroonprins Lee Chang (Ju Ji-hoon), die verwikkeld raakt in een staatsgreep/ politieke samenzwering en gedwongen wordt om op missie te gaan. Om de verspreiding van een mysterieuze zombie plaag te onderzoeken die de huidige koning en de zuidelijke provincies van het land teistert. Het verhaal begint met een mededeling op een reclamebord, waarin wordt beweerd dat de koning van Joseon dood is en dat de kroonprins onmiddellijk moet worden gekroond tot de nieuwe koning. In het paleis staat de koning echter bekend als ernstig ziek en is de afgelopen 10 dagen in het geheim behandeld. Niemand mocht de koning bezoeken, zelfs de kroonprins niet. 'S Avonds sluipt de kroonprins naar buiten om zijn vader te bezoeken, omdat hij de waarheid wil weten. Maar in plaats van zijn vader kwam hij het silhouet van een beestachtig monster tegen. Begeleid door de arts Seo-Bi, de raadselachtige Yeong-Shin en zijn persoonlijke bewaker Moo-Young. Prins Lee-Chang moet de opmars van de plaag richting zijn thuishoofdstad Hanyang tegenhouden, terwijl hij de sinistere staatsgreep toespitst, bedacht door minister Cho Hak-ju en zijn familie,

Het tweede seizoen draait om de vooruitgang van de pest in verschillende provincies. In de aanloop naar het stoppen van de uitbraak volgt er een verwoestende openbaring in Sangju. Bij de aankomst van het winterseizoen zwerven de ondode hordes nu vrij rond door een verandering in de omgevingstemperatuur. Uit vrees voor de gevolgen van een naderende invasie, probeert prins Lee-Chang steun te krijgen van zijn bondgenoten om de zombies te stoppen en zijn recht op de troon terug te eisen. Zonder dat de prins het weet, broeit er binnen de corrupte Haewon Cho Clan nog een samenzwering voor politiek gewin. Terwijl konining Consort Cho van plan is een mannelijke pasgeboren baby te stelen om als erfgenaam van de koninklijke troon te stellen, orkestreert ze verder een laatste slootstrategie om de plaag tegen de inwoners van Hanyang te gebruiken, als haar eerdere plan niet slaagt. Nu er zich een ramp voordoet onder de levenden, blijft er maar één vraag over± kan de prins zijn volk op tijd redden en een einde maken aan de politieke onrust in de hoofdstad of markeert de pest het einde van de Joseon-dynastie?

ares

Ares

Genre: Horror

In deze Nederlandstalige film volg je studente Rosa, zij wordt lid van een exclusief Nederlands genootschap dat bekend staat als Ares. Dit genootschap bestaat al honderden jaren en bijna alle mensen met belangrijke functies horen bij dit genootschap. Als Rosa de oorsprong van de geloofsbelijdenis die leidde tot de groei van het welvarende Nederland begint te leren ontdekken, ontdekt ze een wereld vol mysteriën, offers en moeilijke beslissingen die een welvarende natie teweegbrachten.

 Geschreven door: Thomas van der Vlerk

 

 

 

 

 

 

Image
Image

Adresgegevens

Haffelderweg 40, Den Burg

Postbus 153, 1790 AD, Den Burg

KvK: 72241713

Contact

Telefoon: +31(0)222-312121
Fax: +31(0)222-314765

E-mail: